Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Certàmens

1a edició de la Càpsula d'Art Emergent de Bescanó 2022

1a edició de la Càpsula d\'Art Emergent de Bescanó 2022
bonart bescanó - 29/03/22

El proper diumenge 3 d’abril a les 12.30 hores del migdia s’inagurarà oficialment la Càpsula d’Art Emergent 2022 a les aules Rosa Maria Cabré de Bescanó.
El principal objectiu d’aquesta exposició col·lectiva és el de fomentar i donar suport a la professionalització dels joves creadors de la provincia de Girona i d’arreu de Catalunya. L’event coincideix amb la celebració de la fira tradicional de l’Embotit de Bescanó 2022 i és per aquest motiu que s’ha convidat al Jaume Fàbrega i Colom a fer una conferència sobre art i gastronomia a les 13 h. i que es titularà “L’art de menjar i el menjar com a art: 5.000 anys d’història”. La conferència constarà de dues parts, la primera L’art de Menjar, es parlarà des de les representacions de cacera, collita de la mel, etc de la Prehistòria fins a Barceló. Mentre que la segona part El menjar com a l’art, es farà referència a Tirant lo Blanc, el cistell xinès, el bufet rus i la cerimònia del té i l’art japonès. Al final de la xerrada els assistents podran fer un torn de precs i preguntes al Jaume Fàbrega.

Des de l’organització es pretén atreure a professionals i amants del món de l’art, així com fer venir el públic habitual que normalment visita la Fira de l’Embotit de Bescanó i poder donar l’oportunitat que puguin gaudir d’aquesta exposició col·lectiva i alhora poder participar de la coferència sobre art i gastronomia, que dona un valor afegit a aquest event.

La càpsula d’art ha estat organitzada per l’Ajuntament de Bescanó junt amb els comissaris Xavier Santos (Artisticus) i Alexandra Planas (gestora cultural), que s’han encarregat de reclutar i seleccionar els artistes participants en aquesta edició. L’exposició col·lectiva es podrà visitar a l’església de Sant Llorenç de Bescanó durant tot el dia i els artistes que participaran són: Rocayats, Alfons Gil, Mohammed er Rabehy, Jordi Bofill, Pia Crozet, Narcis Bosch, Edgar Massegu, Monika Grygier i Iolanda Claveras.

Cal recordar que fa dos anys, concretament el 29 de març del 2020 es va haver d'anul·lar la primera edició de la Fira d’Art Contemporani Emergent de Bescanó, FACE Bescanó a causa de la pandèmia. El regidor de cultura de l’ajuntament de Bescanó, Carles Genoher ha explicat que “des del consistori bescanoní s’espera que aquesta primera edició tingui molt d’èxit amb un gran nombre de públic assitent, que podran gaudir de les peces d’art, que s’exhibiran a un lloc que és tant emblemàtic com és l’església de Sant Llorenç del municipi” i ha afegit que “aquesta càpsula d’art és fruit d’una fira que va nèixer fa dos anys però vam haver d’anul·lar per la Covid-19 i que al final hem pogut aconseguir organitzar una petita exposició que vol ser el preludi de la Fira d’Art Contemporani Emergent del 2023”. Genoher també ha volgut destacar que “s’ha disposat de poc temps per poguer gestionar aquest event però estic molt orgullós de que al final ens hagin autoritzat de poder-lo fer i animo als artistes emergents de la provincia de Girona a venir a visitar-nos aquest diumenge i apuntar-se a la propera convocatoria de la fira del 2023”.

Per la seva part, els comissaris de l’exposició Santos i Planas han assenyalat que “amb aquesta exposició es vol promoure el tema del col·leccionisme d’una forma assequible i accessible” i han destacat que “la raó de ser d’aquesta exposició és la de crear un espai d’intercanvi d’experiències entre els diferents artistes participants i el públic assistent”.

Els horaris de visita a l’exposició són de 10 h. del matí a 19 h. del vespre.

La-Galeria-201602-recurscanal-mnactec-180-180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px