FCC-Segell-banner4
Castell d\'Aro, Platja d’Aro i S\'Agaró fa memòria de dos anys de la Covid-19

Notícies

Castell d'Aro, Platja d’Aro i S'Agaró fa memòria de dos anys de la Covid-19

bonart castell d'aro - 18/03/22
La-Galeria-201602-recursBONART-180x180-Cervells

Just quan es compliran dos anys de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d'Aro i S'Agaró vol fer memòria de les vivències d’aquests 24 mesos al municipi -de març de 2020 a març de 2022- amb el projecte DESPERTS · De l’angoixa a l’esperança, que s’articula a partir de quatre accions: una exposició fotogràfica, audiovisual i interactiva; l’edició d’un llibre; l’emissió d’un programa especial a Ràdio Platja d’Aro i la creació del lloc web www.desperts.com on s’hi recullen aquests continguts. La ciutadania, els treballadors públics i els visitants i turistes en són els protagonistes: un recorregut que s’inicia amb el primer confinament i que es clou amb les noves dinàmiques socials gràcies a la vacunació massiva. Un homenatge a la resiliència col·lectiva, un record per a totes les pèrdues i un crit d’esperança vers el valor humà que ha vist la llum en aquests mesos.

De l’exposició fotogràfica, audiovisual i interactiva se’n podrà gaudir a l’Antic Casino de Castell d'Aro els caps de setmana 12 i 13 i 19 i 20 de març (10-14 h i 17-20 h) amb un recorregut per sis espais que recullen els estats d’ànim dels darrers dos anys: angoixa, resistència, adaptació, transformació, vitalitat o esperança. Per fer-ho, es proposa al visitant submergir-se en aquest viatge a partir de 50 instantànies de gran format; imatges captades per vuit autors, però majoritàriament pels fotògrafs Lluís Català, Jordi Geli, Jordi Mas i Aniol Resclosa. Però també amb múltiples elements reals d’ambientació que ajuden al visitant a submergir-se en cada moment viscut: mascaretes, mampares, tanques de seguretat, vinils de distància, etc. S’hi podran sentir elements acústics a partir de programes de notícies i d’informatius o de cançons que han marcat aquests temps. També s’hi projectarà un audiovisual amb 250 imatges, o fins i tot es podrà interactuar per recordar com eren les habituals videoconferències de treball o amb amics i familiars... I també veure el recull d’un centenar de dibuixos infantils realitzats durant el primer confinament –molts amb el lema Tot anirà bé– i que els vailets del municipi van fer arribar a l’Oficina de Turisme. 

També hi haurà un espai dedicat al testimoni de 30 persones del municipi que reflexionen sobre la seva experiència: s’hi podrà veure el seu retrat –captat per l’Associació Educant la Mirada– i escoltar mitjançant un codi QR l’entrevista complerta, d’uns 15 minuts cadascuna, realitzada pel Col·lectiu Cultural Ràdio Platja d'Aro. Alhora, una selecció de fragments d’aquestes converses configuren el programa de 30 minuts que s’emetrà diumenge 13 de març (12 h) a l’emissora municipal Ràdio Platja d'Aro. Són perfils diversos i plurals en edat, professió o interessos: des del Cap de la Policia Local a un estudiant de Primària; des de la directora d’una residència de gent gran a una mare que va tenir la seva filla en ple confinament; des d’un empresari de l’oci nocturn obligat a tancar el seu local a una jove que va haver d’afrontar la selectivitat en ple confinament.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat