FCC-Segell-banner4
La UPF convoca una beca per a creadors interessats en l’àmbit de les ciències biomèdiques

Convocatòries

La UPF convoca una beca per a creadors interessats en l’àmbit de les ciències biomèdiques

bonart barcelona - 03/03/22
banner web TA22_bonart_180x180180x180

El Departament de Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (MELIS-UPF), en col·laboració amb la Fundació Vila Casas, convoca una beca de recerca artística per a creadors interessats en l’àmbit de les ciències biomèdiques. 

La beca consisteix en un ajut per finançar l’estada temporal d’un artista a les instal·lacions de la Universitat al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), per tal d’intercanviar experiències amb els investigadors i buscar sinergies i punts d’encontre entre l’art i la ciència. L’artista seleccionat desenvoluparà un projecte de format i tècnica artística totalment lliure. Estan inclosos tots els llenguatges artístics, des de disciplines tradicionals –fotografia, pintura o escultura– fins a llenguatges amb un caràcter més experimental. 

“Necessitem que art i ciència parlin, que es mirin, s’inspirin, aprenguin un de l’altre, estimulin l’un a l’altre la creativitat. Són diferent visions en l’intent d’entendre i interpretar el món i es poden estimular mútuament i ajudar a obrir portes inesperades i inexplorades”, explica Jaume Bertranpetit, catedràtic de Biologia Evolutiva a la UPF i promotor del projecte. 

En paraules de Manel Jiménez, vicerector de Transformació Educativa, Cultura i Comunicació, “aquesta iniciativa s’emmarca en el programa de Cultura de la UPF i, concretament, en el conjunt de relacions entre la Universitat i les institucions artístiques, culturals i creatives amb les que la nostra institució està desenvolupant diverses activitats. L’impuls d’aquesta beca relata l’expressió enèrgica de la UPF per entendre ciència i cultura com un binomi indissoluble, i universitat i societat com un territori naturalment compartit”. 

“El futur de l’art passa en bona mesura per la seva capacitat d’empeltar-se d’altres llenguatges i, en aquest sentit, estem convençuts que les interseccions entre art i ciència seran cada cop més fructíferes i reveladores. Aquesta beca fomenta doncs la creació contemporània en una línia de futur decisiva i estem molt contents de ser-ne uns catalitzadors”, apunta Àlex Susanna, director d’art de la Fundació Vila Casas. 

Poden participar-hi persones físiques a títol individual o com a integrants de col·lectius, que faran l’estada durant l’any 2022, amb una durada mínima de tres mesos. El jurat considerarà l’interès artístic de la proposta, les sinergies que poden establir-se amb els científics, i la transversalitat de la proposta. 

Aquesta iniciativa és fruit d’un acord que es va signar al 2020 entre la UPF i la Fundació Vila Casas per impulsar l’art contemporani i la creació artística dins la Universitat. Forma part del Programa de Cultura UPF, mitjançant el qual la Universitat vol contribuir al canvi social també a través de la cultura, entenent que, de la seva activitat natural com a centre de coneixement, emanen nombroses iniciatives que depassen l’entorn acadèmic i que proposen mecanismes de millora de l’entorn. 

Els projectes es podran presentar entre el 2 de març i el 2 d'abril de 2022.

Bases de la convocatòria

Et poden
Interessar
...

817x68