JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

"Panta Rei. Tot flueix. Antoni Llena. Lucia C. Pino" al Centre Cultural Blanquerna

\
bonart madrid - 22/02/22

El Centre Cultural Llibreria Blanquerna inaugura el 24 de febrer l'exposició Panta Rei. Tot flueix. Antoni Llena. Lucia C. Pino comissariada per Antònia M. Perelló.

El canvi perpetu i el fluir constant són un tret sobresortint en les obres dels dos artistes. L’expressió d’aquesta transformació sense aturador és manifesta sobretot en els materials que trien i que, a través de la seva precarietat, evidencien la seva despreocupació per la perdurabilitat i la transcendència. Escullen materials senzills, quotidians, alguns naturals, altres artificials i, en ocasions, sobralles de la nostra societat industrial, que ens parlen de la fragilitat humana i, en el seu simbolisme, són metàfora de la nostra existència esllanguida i, alhora, crítica al consumisme desaforat.

"Les obres de Llena i les de C. Pino atorguen gran protagonisme als materials que, a través de la seva precarietat, fan evident la despreocupació per la transcendència o la persistència en el temps d’aquests creadors.  En ambdós casos, els materials emprats els situen a prop de l’art pobre, sense que això pugui ser considerat un encasellament o etiqueta en cap dels dos. El seus són materials senzills, quotidians, alguns naturals, altres artificials, en ocasions sobralles de la nostra societat industrial que ens parlen de la fragilitat humana i són, en el seu simbolisme,  alhora metàfora de la nostra existència esllanguida i critica vetllada al consumisme desaforat. Contenen en ells mateixos el canvi i la transformació constant que implica el transcórrer del temps. Lucía C. Pino investiga les possibilitats de coneixement, no centrat en l’humà, observant el comportament, possibilitats de transformació o estabilitat dels materials, així com la relació que estableixen amb l’artista i l’espectador. A través de procediments industrials, tèrmics o mecànics, explora els límits dels materials i els seus processos de transformació. Així, quan Pino ens parla del seu interès per estudiar com la viscositat esdevé sòlida, es situa en el mateix pla que Antoni Llena, quan  assisteix impertorbable al marciment i declivi dels seus delicats papers.", escriu la comissària al text de la publicació. La mostra es podrà visitar fins al 25 de maig del 2022.

Baner-generic-180x180_BANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90