JP_Bonart-1280x150px-Online-

Certàmens

ARCOmadrid 2022 celebra el seu Aniversari 40 (+1)

ARCOmadrid 2022 celebra el seu Aniversari 40 (+1)
bonart madrid - 21/02/22

ARCOmadrid, fira organitzada per IFEMA MADRID, torna a la data habitual per celebrar el seu Aniversari 40 (+1), del 23 al 27 de febrer. Després de l'excepcional celebració de la fira el mes de juliol de 2021, l'edició commemorativa ARCOmadrid 2022 es planteja com un homenatge a les mateixes galeries com a artífexs de les 40 (+1) edicions ininterrompudes de la fira. Una convocatòria que torna a aplaudir el retrobament professional davant de les obres en una fira que ha volgut mantenir els aprenentatges extrets durant la pandèmia. Així, a més de donar continuïtat a les seves iniciatives en l'àmbit digital, ARCO es presenta amb una mida més continguda, com a resposta als suggeriments del Comitè Organitzador, amb l'objectiu de millorar l'experiència dels visitants i l'èxit de les galeries.

Els pavellons 7 i 9 del Recinte Firal d'IFEMA MADRID reuniran l'oferta d'un total de 185 galeries de 30 països, de les quals 159 integren el Programa General, afegint-hi les seccions comissariades: ARCO 40 (+1) Aniversari, amb 19 galeries; Mai no és el mateix. Art Llatinoamericà, amb 8, i Opening by Allianz, formada per 15 galeries.

Programa artístic d'ARCOmadrid

ARCOmadrid 2022 es planteja com una convocatòria única en què es retrà un especial homenatge a les galeries a través de la secció commemorativa: ARCO 40 (+1) Aniversari. Un programa excepcional compost per 19 galeries internacionals seleccionades per María Inés Rodríguez, Francesco Stocchi i Sergio Rubira, que han tingut presència a la fira al llarg de la seva trajectòria. Aquesta secció posarà de manifest l'essencial relació de les galeries i els seus artistes amb la presentació de creadors amb què van treballar en els primers anys d'ARCO i el vincle dels quals perdura avui. És el cas d'artistes com Mona Hatoum –Chantal Crousel–; General Idea -Esther Schipper-; Mario Merz -Giorgio Persano-; Dominique González Foerster –Jan Mot–; Dora García -Juana d'Aizpuru–; Monica Bonvicini -Krinzinger-; Matt Mullican –Mai 36–, Gilbert & George –Thaddaeus Ropac–, als quals s'uneixen representats per galeries com 1900-2000 i Ruth Benzacar, entre d'altres.

ARCOmadrid 2022 celebra el seu Aniversari 40 (+1) Ampudia. Concert pel Biocè El Escorial. Galeria Max Estrella 

Aquest homenatge es presenta en paral·lel als continguts que exposaran les 159 galeries seleccionades pel Comitè Organitzador al Programa General, amb reconegudes galeries que han tornat a dipositar la seva confiança en ARCOmadrid com a Perrotin; Peres Projects; Nächst St. Stephan Rosemarie Schwarzwälder; Nordenhake; Heinrich Ehrhardt i Elvira González. A aquestes se sumen les noves presències de Neugerriemschneider, Simon Lee i Société, o el retorn d'altres com a Continua; Henrique Faria; Jocelyn Wolff; Mehdi Chouakri i Meyer Riegger. Juntament amb aquesta fidelitat i confiança de les galeries, ARCO també serà reflex de les habituals col·laboracions entre elles, amb projectes compartits com el proposat per Neugerriemschneider i Elvira González dedicat a Olafur Eliasson. A més, ARCOmadrid continua apostant per la presentació de projectes d'artistes individuals o en diàleg i torna a donar cabuda a la proposta NOMÉS/DUO. De les galeries del Programa General, 24 dedicaran el seu estand a un o dos artistes com és el cas de Károly Hopp-Halász –ACB Galéria-; Luca Bertolo i Chiara Camoni -Arcade-; Carlos Rojas i Rodrigo Valenzuela –Arroniz i Nouveochenta-; Lisetta Carmi i Marianne Berenhaut -Dvir Gallery-; Marzena Nowak -Gregor Podnar-; Eugénia Mussa -Monitor-; Irma Blank -P420-; Olga d'Amaral-Richard Saltoun- o Marta Palau -Walden-.

Com ja és habitual, ARCOmadrid s'interessa per noves galeries que, per la seva curta trajectòria o per ser noves per al context espanyol, presenten propostes interessants i permeten descobrir altres creadors. En aquesta línia, a través de la secció Opening by Allianz, la selecció del qual ha estat realitzada per Övül Durmuşoğlu i Julia Morandeira, la fira serà espai per explorar 15 galeries com Anne-Sarah Bénichou, East Contemporary, Interstici i Sperling, que participen a la fira per primera vegada, o Cibrián, Proxyco i Suprainfinit.

ARCOmadrid 2022 celebra el seu Aniversari 40 (+1) Mauricio Poblete. Pasto Galeria

D'altra banda, amb la intenció de continuar explorant formes de col·laboració entre artistes i galeries, s'incorpora la secció Nunca lo mismo. Arte Latinoamericano, formada per una selecció de 9 artistes llatinoamericans de 8 galeries internacionals que, comissariada per Mariano Mayer i Manuela Moscoso, contribuirà a reforçar el posicionament llatinoamericà de la fira a través de galeries de diferents països. Una oportunitat per aprofundir en l'obra d'artistes com ara Rodrigo Arteaga - AFA Galería; Sol Calero -Chert Lüdde-; Jonathas d'Andrade -Contínua-; Alberto Casari i Santiago Yahuarcani –Crisi-; Santiago García Sáenz –Hache-; Mauricio Poblete –Pasto–; Jimena Croceri-Piedras Galería-, i Eduardo Navarro - Projectes Ultravioleta. Donant continuïtat a la iniciativa de la passada edició, aquest any els 17 Projectes d'Artista tornaran a estar dedicats exclusivament a dones, entre les quals figuren Irma Álvarez Laviada -Luis Adelantado-; Leiko Ikemura -Peter Kilchmann-; Inés Medina -José de la Mà-; Vera Pagava -Galerie Poggi-; Marianna Simnet -Société-, i Sandra Vásquez de l'Horra -Senda-. D'altra banda, ArtsLibris tornarà a ser present aquest any a ARCOmadrid. En aquesta setena edició, presenta 55 expositors nacionals i internacionals, amb una presència notable d'editors procedents del Brasil, Mèxic i Portugal. Aquesta es completarà amb diferents presentacions de publicacions a l'espai Arts Libris Speaker´s Corner.

A la imatge: Mar Arza. Un de tombe toujours du meme cote, 2020. Galeria RocioSantacruz.

Nial nou-180x178La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1