Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1

Exposicions

Can Mario presenta "Localismes Universals. Artistes de l'Empordà (1)"

Can Mario presenta \
bonart palafrugell - 21/02/22

La Fundació Vila Casas - Can Mario presenta Localismes Universals. Artistes de l'Empordà (1) una exposició que reforça l’Empordà, un territori on viuen i treballen més de dos-cents artistes plàstics. Molts d’ells ja es troben representats als museus de la Fundació Vila Casas, tant al mateix Empordà com a Barcelona. Tot i això, amb aquesta exposició –la primera d’un projecte que pretén arribar a dues– volem anar més enllà, posant en valor altres veus artístiques no tan escoltades. 

Amb aquestes dues exposicions posarem damunt la taula una cinquantena d'artistes, un fet que serà el primer cop que es porta a terme i que ens ha de servir, no per destacar-ne uns per sobre dels altres, sinó per poder parlar a partir d’ara de l’Empordà com a terra trufada d’artistes, un element patrimonial que beu de grans fonts com exemple els Pla, Dalí, Duchamp, Hamilton o Cuixart, i que ens diferencia d’altres contrades.

Partint d’aquestes dues premisses, això és, dels artistes que viuen i treballen de manera permanent a l’Empordà i del desig de teixir una xarxa de complicitats, la Fundació Vila Casas comença el seu recorregut amb el grup d’amics/artistes format a través dels trenta anys de feina de l’espai d’art Km 7, els quals han estat capaços de trencar l’atomització actual per aconseguir una primigènia molècula al món de les arts plàstiques, que tot i no ser l’única de la nostra demarcació sí que ha estat la més duradora. 

L’exposició Localismes Universals. Artistes de l'Empordà (1), comissariada per Toni Álvarez de Arana, vol contribuir a potenciar el nostre patrimoni i, a la vegada, ajudar a vertebrar-lo de manera permanent i en aquesta primera exposició ho fa amb el treball dels artistes: Artur Aguilar, Rosa Aguiló, Pilar Aldana-Méndez, Alfonso Alzamora, Ralph Bernabei, Rosa Brugat, Pep Camps, Josep Canals, Alberto de Udaeta, Jordi Galí, Javier Garcés, Guerrero Medina, Hiroshi Kitamura, Xavier Krauel, Luis Krauel, Laurent Martin “Lo”, Assumpció Mateu, Alícia Marsans, Maria Mercader, José Luís Pascual, Víctor Pérez Porro, Enric Pladevall, Carme Sanglas, Regina Saura, Manel Álvarez, Adolfo Estrada, Xavier Medina Campeny i Jordi Sardà. 

BANNERS BONART_180x180thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88