BONART_1280x150

Certàmens

Just Mad 2022, més internacional que mai

Just Mad 2022, més internacional que mai
bonart madrid - 19/02/22

La tretzena edició de JUSTMAD, la fira internacional líder de l'art contemporani emergent a Espanya, tindrà lloc, un any més, al Palau Neptú de Madrid al districte de l'art, del 24 al 27 de febrer de 2022. En total, més de quaranta expositors d'Europa i Amèrica se'n donaran cita, amb obres de més d'un centenar d'artistes.

Ferm en la seva aposta per la qualitat i el rigor en les propostes gràcies a la selecció del seu comitè format pels galeristes Asunta Rodríguez (directora de la galeria Trinta, Santiago de Compostel·la) i Bruno Blosse (director de Loo&Lou Gallery, París), el comissari i crític d'art Francisco Carpio, i els col·leccionistes Fernando Encinar i Oliva Arauna.

Aquest any, com a novetat i amb el suport d'Acció Cultural Espanyola, es duu a terme el projecte VIA ON, que neix amb l'objectiu de crear ponts entre l'art emergent espanyol i l'Amèrica Llatina. Un projecte curatorial que recorrerà els estudis i les galeries d'art emergent, per conèixer en profunditat l'escena actual del nostre país i estrènyer vincles professionals futurs.

Quatre curadores llatinoamericanes Gisselle Girón, Valentina Gutiérrez, Natalia Albanese i Sandra Dinnendahl coneixeran de prop l'art espanyol de la mà de curadors espanyols com Javier Díaz Guardiola, Raquel G. Ibáñez, Adonay Bermúdez o Carlos Delgado Mayordomo. Tota una posada en valor de la importància de la internacionalització, que es concreta en una trobada en col·laboració amb Casa d'Amèrica sota el nom de Derivas, extraviaments i arribada a tàndem.

Un conversatori on les quatre comissaries exposaran les seves impressions sobre l'art emergent espanyol, que tindrà lloc el 25 de febrer a les 11h a la sala Miguel de Cervantes, i que serà el tret de sortida de JUSTMAD.

L'aposta per la internacionalització es completa amb una representació important de galeries de països com Alemanya, Àustria, Portugal, Veneçuela, Colòmbia, França, Perú i els Estats Units, que se sumaran a les espanyoles.

La sostenibilitat i l'aposta pel món rural seran eixos importants a la Fira. Per això, aquest any i continuant amb el suport a la creació, JUSTMAD ha desenvolupat la residència artística RAS DE TERRA on 4 artistes han realitzat un projecte conjunt sobre el concepte de l'Espanya Rural a la zona de La Vera (Extremadura). Ras de Terra forma part de la New European Bauhaus, un pacte verd promogut per la Comissió Europea, que obre noves oportunitats de disseny. La peça conjunta resultant del treball dels quatre artistes s'exposarà al JUSTMAD 2022.

Tretze anys d'un projecte coherent on la sostenibilitat, l'ecologia i el feminisme continuaran sent eixos imprescindibles de la nostra programació. Semíramis González repeteix com a directora artística d'una fira que posa el focus a la feina i la presència de dones artistes “El nostre compromís amb la paritat és una realitat constant cada any, la visibilització del treball de les dones artistes és fonamental en el nostre projecte” assegura la directora. Una edició que compta amb 36 dones i 23 galeries que aposten per la seva feina, a més de treballar amb 20 dones galeristes de les 38 galeries que componen aquesta edició.

inclassificablesbanner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88