canal-mnactec-1280-150

Notícies

Carla Simón guanya l'Os d'Or de la Berlinale

Carla Simón guanya l\'Os d\'Or de la Berlinale
bonart berlín - 17/02/22

El jurat internacional de la Berlinale ha atorgat el seu màxim guardó, l'Ós d'Or, al segon llargmetratge de la cineasta Carla Simón, cinc anys després de distingir el seu film debut Estiu 1993 (Estiu 1993") amb el premi a la millor òpera prima. En recollir el seu guardó durant la gala de lliurament de premis de la 72a edició del festival, la realitzadora va afirmar que la Berlinale, on cada vegada que acudeix "ocorre alguna cosa especial", és la seva "llar del cinema" i que es considera filla d'aquest lloc".

"No m'ho puc creure", ha dit Simón just després de pujar a l'escenari per recollir el premi. La directora catalana ha volgut dedicar el guardó a "les petites famílies d'agricultors que cultiven la terra cada dia perquè la fruita arribi als nostres plats", una activitat que ha considerat "una forma de resistència".

El director nord-americà M. Night Shaymalan, president del jurat, ha destacat les "extraordinàries interpretacions" de la pel·lícula, "des d'actors infantils fins a actors de 80 anys" i la capacitat del film per "mostrar la tendresa i la comèdia de la família i el retrat de la dependència de la terra".

A "Alcarràs", Simón fa un retrat del món agrícola en aquest poble de Lleida, un paisatge que coneix bé perquè part de la seva família es dedica a l'agricultura. La pel·lícula narra l'estiu d'una família dedicada a la recollida del préssec en una població lleidatana. És l'última collita, perquè el propietari de les terres que han conreat durant dècades les dedicarà a un negoci més lucratiu: les plaques d'energia solar. "Alcarràs" transmet la nostàlgia d'un últim estiu, entre caixes de préssecs i melmelades. També s'hi veu alguna brega familiar i la ràbia de l'agricultor, que veu extingir-se la base de la seva existència.

canal-mnactec-180-180La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90