728x90

Notícies

Presenten la nova programació expositiva del Museu Picasso de Barcelona

Presenten la nova programació expositiva del Museu Picasso de Barcelona
bonart barcelona - 09/02/22

Avui a les 11.30 hores s’ha presentat la programació expositiva del Museu Picasso de Barcelona a la Sala d’Actes del Museu a càrrec d’Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso, que ha estat acompanyat per Reyes Jiménez, responsable del Departament de Restauració i conservació preventiva, Elena Llorens, Conservadora de la col.lecció i Sílvia Domènech, responsable del Centre de Coneixement i Recerca. 

El director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, ha explicat que a principis del mes d’abril es presentarà Picasso projecte blau, una exposició en què es posen de relleu els estudis científics de les obres de l’època blava de la col·lecció duts a terme pel Departament de Restauració i Conservació del Museu en col·laboració amb altres institucions museístiques i universitats. Aquesta mostra en tindrà una de paral·lela a Madrid amb La formació del jove Picasso, en què també es presentaran estudis científics centrats aquesta vegada en les obres de formació de l’artista. 

Guigon també ha adelantat que a l’estiu s’obrirà el museu amb dues exposicions vinculades als importants arxius: Brigitte Baer. Picasso i els gravats, dedicada a la tasca de l’autora, autora del catàleg raonat de gravats de Picasso, de qui posseixen els arxius; i Lucien Clergue. Encontres amb Picasso, amb gairebé 600 fotografies del gran amic de Picasso i fotògraf, que permetrà presentar al públic aspectes inèdits de la vida de l’artista. 

Per altra part, a la tardor el Museu l’encetarà amb un projecte d'art contemporani, Barthélémy Toguo. Toguo, en residència al Museu, s’impregnarà de l’univers Picasso i crearà obres sorgides del diàleg amb el mestre. El projecte artístic s’enriquirà amb un projecte social que fa palès el desig i la capacitat del Museu de fer front als reptes socials contemporanis mitjançant una política més inclusiva. 

Finalment es tancarà l’any amb una excepcional exposició patrimonial consagrada al galerista, amic i biògraf de Picasso, Daniel-Henry Kahnweiler. L’exposició és possible gràcies a un préstec excepcional del Centre Pompidou de París i diversos préstecs de col·leccions privades de Catalunya. L’exposició Daniel-Henry Kahnweiler mostra la importància del galerista en el mon de l’art a nivell internacional i explora la important vinculació que va mantenir amb la ciutat de Barcelona. 

El Museu Picasso també planificarà i organitzarà els esdeveniments d’abast internacional que servirán per conmemorar el 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso al 2023 amb l’exposició sobre Daniel-Henry Kahnweiler. A la tardor del mateix any es prenstarà Picasso-Miró, en coproducció amb la Fundació Joan Miró de Barcelona. 

 

Edició de la guía Picasso Barcelona 

Un dels projectes més esperats és la publicació de la guía Picasso Barcelona, que és una guía molt exhaustiva de Picasso a Barcelona que a més d’incorporar els resultats de les recerques portades a terme darrerament, aporta una lectura global de la relació de l’artista amb la ciutat partint del territori.  Aquesta publicació serà una eina útil per conèixer l’artista, però també per conèixer la ciutat. Les aportacions de la publicació tindran un reflex directe a les sales del Museu i s’intervindrà a l’espai públic de la ciutat amb uns monòlits que marcaran diferents itineraris per indrets picassians. 

A la vegada, el Museu serà coeditor d’una edició a càrrec de Jèssica Jacques de les obres poètiques i teatrals de Pablo Picasso que possibilitarà tot un seguit de lectures públiques i la recreació d'una obra teatral l'any 2023. 

Segons Guigon, “l’any 2023 es presenta, doncs, com una oportunitat immillorable per culminar la transformació del Museu: disposem d’un projecte educatiu i social sòlid, d’un programa d’activitats arrelat al territori i d’aliances amb diverses institucions i universitats per generar projectes de valor”. 

També ha explicat que enguany el Museu Picasso seguirà amb la programació del Doctorat Picasso, el programa de formació superior públic realitzat en conveni de col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona i la Université de la Picardie, Jules Verne (Amiens) que compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell.  

Pel que fa al tema dels programes públics destacats cal fer esment dels següents: Explorar Picasso, Museu Picasso Dibuixa, Barcelona Dibuixa i Maleta didàctica

Una altra de les novetats és que la pàgina web del Museu Picasso de Barcelona es renovarà per tal d’adaptar-se a les necessitats tecnològiques actuals. La nova web es presentarà durant el mes de novembre del 2022.  

Per altra part, la  col·lecció permanent del Museu Picasso de Barcelona, comptarà amb un increment del 40% d’obra. El director ha assenyalat que “insistirem més amb la relació amb altres museus” i ha afirmat que “es calcula que es portaran unes 400 obres de pes”. 

Pel que fa al tema del pressupost que té el Museu per aquest any, s’ha incrementat i per altra part s’està treballant per obtenir més mecenatge i més ajudes a nivell institucional. 

El  número de  visitants al Museu al 2021 ha estat de tres-cents mil visitants, un xifra molt inferior al milió de visitants al 2019 a causa “de la mobilitat reduïda que ha ocasionat la pandèmia” i Guigon ha afegit que “amb la normalització de la circulació i la mobilitat a nivell internacional esperem poguer tornar a recuperar més visitants ja que actualment estem a un 25% de visites, la majoria de les quals són públic local”

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal