JP_Bonart-1280x150px-Online-

Exposicions

Can Framis presenta "Fora de camp" d’Isidre Manils

Can Framis presenta \
bonart barcelona - 04/02/22

Fundació Vila Casas. Can Framis presenta, del 8 de febrer al 15 de maig, l’exposició Fora de camp d’Isidre Manils (Mollet, 1948), comissariada per Natàlia Chocarro, aborda diferents aspectes de la trajectòria de l’artista entrellaçant punts d’encontre entre els diferents suports en els quals reposa la pintura. Amb un compromís ètic vers aquesta disciplina artística i amb un mètode de treball exhaustiu i concret, l’obra d’aquest 'realitzador' d’imatges esdevé una de les més reeixides i singulars del país. 

Amb una mirada fixada en el món cinematogràfic a què accedeix quan encara és un nen, l’obra del pintor bascula entre l’ocultació i la (des)ocultació, entre l’absència d’una presència i 'acoblaments' d’imatges aparentment inconnexes de les quals se’n destil·la una gran sensualitat. 

Al llarg d’una trajectòria de 50 anys, Isidre Manils s’ha confirmat com un dels artistes del país amb un discurs i una pràctica artística més convincents pel que fa a l’exploració de la mirada cinematogràfica en la pintura. 
De la pintura al cinema i del cel·luloide al llenç, Manils aboca i transmet el llegat de les imatges cuinades a foc lent, en el transcurs dels diferents estils artístics que s'han produït a la Catalunya de postguerra –això és, l’informalisme, el conceptual, l’expressionisme–, fins a aconseguir bastir un llenguatge personal que expressa més del que mostra i oculta més que desvetlla. 

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021Baner-generic-180x180_

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px