JP_Bonart-1280x150px-Online-

Certàmens

Sismògraf 2022 es prepara per a la seva catorzena edició

Sismògraf 2022 es prepara per a la seva catorzena edició
bonart olot - 22/01/22

El festival Sismògraf d'Olot, que tindrà lloc del 7 al 10 d'abril, se centrarà en la creació relacionada amb el cos, més enllà de la categoria de dansa sota el lema "el festival que detecta el moviment del cos i del planeta". 

El Sismògraf reivindica la seva singularitat i alhora s’obre al món amb tota la seva complexitat. La programació artística vol donar veu als reptes socials, ambientals i relacionals de la nostra societat. El Sismògraf 2022 proposa tres reptes a partir dels quals es construeix i es dissenya el festival, tant des de la programació artística com pel que fa a tota la gestió interna : els reptes socials (gènere, migracions, qüestions d'identitat), el repte ambiental (globalització, energies, crisi climàtica) i el repte relacional (com convivim i ens relacionem amb els altres éssers vius). Amb aquest tres reptes com a horitzó, el Sismògraf serà un festival fet per a la ciutadania i amb una mirada molt més internacional. 

El Sismògraf ha fet públic el primers espectacles que es podran veure el proper mes d’abril: artistes internacionals, problemàtiques socials i ecologia.

A Nebula, la brasilera Vania Vaneau (Compagnie Arrangement Provisoire) abordarà la relació cos humà-natura en un context postapocalíptic. Una arqueologia del futur per revelar l'estat original dels elements, crear rituals de curació, fertilitzar l'espai i explorar nocions de catarsi i èxtasi. Un solo, amb la col·laboració de l'artista visual i escenògrafa Célia Gondol, que tindrà lloc al cràter del volcà Montsacopa.

A Runa, Amer Kabbani presentarà una peça autoficcional de circ contemporani que qüestiona l’absurditat de les fronteres territorials i els conflictes humans. Un diàleg amb els objectes (runa), el cos i el so per aprofundir en conceptes com la identitat, la família i les fronteres geopolítiques.

Amb Bark, la companyia Acting for Climate vindrà de Noruega fins a Olot amb bicicleta per presentar-nos un espectacle de dansa aèria i circ on els arbres formaran part de la peça convidant a una reflexió col·lectiva entre el bosc, el públic i cinc artistes. Una col·laboració del festival amb el projecte europeu Perform Europe.

A més, l'Itinerari de dansa al Parc Nou, que s'ha anat consolidant al llarg de les diverses edicions del Sismògraf com una de les activitats estrella, de les més emblemàtiques i concorregudes del festival, es manté enguany sota el nom de Parc Nou en Moviment. Un itinerari d'arts vives en el qual un total de cinc companyies presentaran les seves peces en diversos espais a l'aire lliure d'aquest parc urbà i que tindrà lloc, com cada any, el diumenge.

inclassificablesBanner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88