Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

A cobert, un nou espai per al pensament i la creació artística

A cobert, un nou espai per al pensament i la creació artística
bonart moià - 12/01/22

El 8 de gener va obrir les portes A cobert, espai per al pensament crític i la creació artística en l’entorn rural, un espai d'introspecció, debat, creació i acolliment, un espai on protegir-se de les violències sistèmiques i on buscar respostes, i també més preguntes, sobre què succeeix al món exterior.

A cobert –i lluny de la immediatesa i el soroll exterior– ofereix art contemporani, debat crític i noves corrents de pensament en un entorn rural. Davant la immediatesa de les urbs, la sobresaturació de propostes i la manca d'art experimental a les zones rurals A cobert emprendre aquest projecte amb seu al Moianès. El projecte estarà fermament integrat amb el territori, per aquest motiu entitats, associacions, comerços i veïnes seran part implicada d'aquest procés d’integració.

El nou espai dirigit per l'artista i poeta Nerea Campo, compta amb el suport actiu de l'estudi de disseny vanderpla –situat al segon pis del mateix edifici– que s'encarrega de la identitat visual del projecte, i del recolzament de l'Eudald Van der Pla, artista i comissari del festival de creacions contemporànies Ex Abrupto.

Tal i com expliquen des d'A Cobert, "Si bé altres projectes, referents per a nosaltres, han fet molta feina per portar l'art més experimental a l'entorn rural, a cobert vol marcar a més una clara línia ideològica i de consciència social. Davant l'emergència climàtica i el mal endèmic de l'alcohol, ens declarem un espai lliure de consum de carn animal, alcohol i drogues. Respectem i no jutgem la llibertat de cada individu però volem crear un entorn per i per a l'art, sense elements distorsionadors. Creiem que aquestes premisses són marcadament revolucionàries. Cal fer una especial referència a la confecció d’un contundent protocol contra actituds masclistes i LGTB-fòbiques atès que condemnem enèrgicament aquestes conductes que no tenen cabuda al nostre projecte. Com a últims postulats ideològics reivindiquem la professionalització de l'artista, i per tant retribuïm la seva feina, i integrem el territori i la natura que ens envolta al nostre projecte de forma coherent, ètica i respectuosa".

A cobert disposa de tres espais: una sala gran per a les formacions –tallers, cursos i xerrades– i els esdeveniments; una sala petita per a exposicions i un jardí amb cobert per llegir o meditar. A cobert és un espai per deixar fora les preocupacions i incerteses del món que ens rodeja i venir a aprendre, crear, conversar, llegir i prendre un té, escoltar un recital de poesia amb la pluja de fons o bé tastar un pastís vegà després d’una formació, entre d'altres moltes coses.

El projecte es va inugurar amb un recital poètic d'en Francesc Cañas, poeta moianès, i l’Àngels Moreno, premi Maria Mercè Marçal de poesía l’any 2017, ambós presentaran conjuntament les seves últimes publicacions: Ad Absurdum (Edicions tremendes) i L’Agulla (Pagès Editors). 

 

300x300La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px