Banner-Camara-domestica-1280x150px_v1-cat-1

Notícies

El MNAC avança les exposicions del 2022

El MNAC avança les exposicions del 2022
bonart barcelona - 20/12/21
.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya prepara, en col·laboració amb la Tate de Londres, una mostra que, al mes de maig, portarà a Barcelona una exposició de William Turner i, en paral·lel, exposarà una selecció d’obres d’artistes catalans del segle XIX que pertanyen a la col·lecció del museu.  Ambdues exposicions mostren la sensibilitat dels artistes  envers de la natura i emfasitzen els valors plàstics del gènere paisatgista, especialment els efectes atmosfèrics, posant el focus sobre la qüestió mediambiental.

D'altra banda, una col·laboració entre tres institucions, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museo del Prado i Palazzo Barberini de Roma, permetrà reunir per primera vegada des del seu arrencament i dispersió les pintures que va realitzar Anibale Carracci per a la Capella Herrera de Roma. Aquesta mostra, prevista per a l’any 2020, es va veure posposada per la crisi sanitària i finalment es presentarà a Barcelona a partir de juny.

Pel que fa a les exposicions monogràfiques, els protagonistes seran el pintor i crític d’art Feliu Elias i la fotògrafa catalana Mey Rahola, i es presentarà una nova sala, a la col·lecció d’Art Gòtic, dedicada a Lluís Borrassà. També es dedicarà una exposició a l’artista Hermen Anglada Camarasa, on es mostrarà l’arxiu donat per la seva família al Museu Nacional, dins del 150è aniversari del naixement de l’artista. Altres projectes destacats de l’any són la important donació de les obres de l’artista Benet Rossell, que ha rebut el museu, així com una instal·lació de fotografies de Jordi Bernadó a la Sala Oval.

Al llarg de tot el 2022 el museu continuarà treballant i presentarà projectes realitzats per artistes en actiu i continuarà construint la col·lecció de postguerra i segona Avantguarda.

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1La-Galeria-201602-recurs

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px