0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

"L'art de viure", lema de la programació expositiva del Centre Cultural Les Bernardes

\
bonart salt - 04/12/21

El Centre Cultural Les Bernardes de Salt ha presentant la seva programació per l’any 2022 al Hotel Carlamany de Girona. L’encarregat de fer-ho va ser el seu director, Robert Fàbregas, que enguany fa deu anys que està a la direcció del Centre. A l’acte també hi van ser presents el vicepresident segon de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, el conseller de Cultura i Turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, i la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Salt, Núria Heras.

Sota el lema “L’art de viure”, l’objectiu és el de plantejar de conèixer els creadors a partir de les seves obres, experiències i relacions i sobretot “conèixer la persona que s’amaga rere l’artista, rere la seva obra, rere l’estereotip”. La programació d’aquest any es divideix en quatre grans blocs expositius. Primer de tot, cal destacar la participació de l’Escola ERAM de Salt, que amb el projecte Transmèdia, que té com a objectiu principal el de divulgar els treballs de final de grau dels diversos grups universitaris.

El segon bloc, fa referència a l’estètica però sobretot el pensament, a través del cicle “Rostres Eterns”, que es durà a terme des del març fins al maig i que és un cicle de rostres coneguts, anònims i improvisats que interpel·la al espectador, i que ens fa preguntar amb l’única intenció que mirem dins nostre, en les profunditats del nostre cor. Els artistes que exposaran són Núria Quevedo amb La fesonomia de la melangia, Isabel Azcarate amb Bette Davis, José Luis Balbín El rostre del guerrer, Joana Biarnés Dives Descalces, Teresa Vall Palou amb El costat fosc de la Natura, Josep Maria Folch i Torres amb El centenari de la Ventafocs i José Ruiz amb Com viu l’altra meitat. Salt, un univers mític.

Pel que fa al tercer bloc, aquest es el de la Natura oculta que va des del juny fins a l’agost, en que els artistes d’aquest cicle presenten una manera diferent de veure l’entorn, de viure,l i de cuidar-lo “perquè només quan estimen som capaços de respectar-lo”. En aquest bloc expositiu hi exposaran Andoni Canela amb Conversar amb la natura; Xavier Krauel i Daniel Colafranceschi amb Ocells i Escoces, Salt Ter amb El misteri del riu i Narcla. També cal destacar l’exposició El Foc Olímpic, que es durà a terme a l’espai de l’Església i vol recuperar l’esperit olimpic, trenta anys després dels Jocs de Barcelona. El quart, és el de les Històries Oblidades, que és el que va de setembre a octubre i que tracta de la mostra amb motiu del centenari de la mort de Josep Oller, que és el fundador del Moluling Rouge de Paris. També es podrà visitar Red Line d’Edgar Massegú, Cecilismus de Rai Escalé i veus de companyia amb Margarita Andreu, Isabel Banals, Natividad Navalon, Assumpció Mateu, Jo Milne, Carme Sanglas i Tura Sanglas.

Finalment cal afegir un cinquè bloc que fa referència a les novetats d’aquest any, que és la nova sala La Lateral, que es farà servir a potenciar la relació entre Les Bernardes i la comunitat (d’universitat, associacions, instituts, etc...) i per altra part, les obres per millorar el Centre Cultural, que començaran a partir del mes de novembre del 2022. Albert Piñeira va assenyalar que “la proposta expositiva d’aquest any es basa en donar-se llum a un mateix”, i va remarcar que el pressupost d’enguany és més elevat que el de l’any anterior ja que és de 215.000 euros.

Pel que fa al tema de la nova programació considera que com a novetat “s’ha volgut explorar la basant de l’art des de la perifèria” i va assenyalar “que els projectes presentats són de molta qualitat”. Per la seva part, la regidora Núria Heras va voler remarcar “la molt bona feina” que s’ha fet durant aquest any 2021 des de Les Bernardes i per la seva part el Àdam Bertran va explicar que “volem que aquest centre sigui un lloc obert a tothom, ja que amb els anys s’ha demostrat que és un projecte sòlid, arrelat al territori i amb vocació d’amplitud”.

Eude, genericBANNERS BONART_180x180

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px