0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px

Notícies

Mor l'arquitecte Oriol Bohigas, pare de l'"Escola Barcelona"

Mor l\'arquitecte Oriol Bohigas, pare de l\'\
bonart barcelona - 02/12/21

Arquitecte, urbanista i pensador ha mort dimecres 1 de desembre del 2021 als 95 anys. Oriol Bohigas va ser un dels fundadors del Grup R (1951-1961), que pretenia difondre les tendències artístiques, culturals, econòmiques i socials europees del moment i un dels pares del conegut Model Barcelona.

Oriol Bohigas va néixer el 20 de desembre del 1925 a Barcelona. El 1943 va ingressar a l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, ​​on es va graduar el 1951 i un cop acabats els estudis, es converteix en membre fundador del Grup R juntament amb altres arquitectes de diferents generacions, amb un interès especial a recuperar l'esperit de l'arquitectura moderna que havia quedat desterrada arran de l'oficialisme del règim franquista. Paral·lelament, funda amb Josep Maria Martorell l'estudi MB, que seria la llavor del que el 1962 esdevindria MBM amb la incorporació de David Mackay com a associat.

L'estudi esdevindria, durant la segona meitat del segle XX, un dels despatxos d'arquitectura més prolífics i més rellevants tant a Catalunya com a la resta de l'estat, amb encàrrecs internacionals. A nivell acadèmic, després de ser professor de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona, ​​és elegit director el 1977, en un període d'important renovació i prestigi que fonamentarà encara més les bases del que el mateix Bohigas havia batejat anys abans com "Escola Barcelona". Posteriorment, ocupa diferents càrrecs a l'Ajuntament de Barcelona, ​​on destaca la seva figura com l'arquitecte i urbanista del gran canvi de la Barcelona Olímpica. Els seus plantejaments destaquen per una nova manera d'entendre l'espai públic a la ciutat. Referent intel·lectual durant els anys d'exercici professional, ha estat distingit amb reconeixements com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona o el Premi Nacional d'Arquirectura, entre d'altres guardons.

Eude, genericthumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Et poden
Interessar
...

Banner-Consuelo-Kanaga-1280x150px_v1-cat-1