banner-1280x150-gene

Notícies

Ferrocarrils instal·la 13 intervencions artístiques a les seves estacions per commemorar l’Any Europeu del Ferrocarril

Ferrocarrils instal·la 13 intervencions artístiques a les seves estacions per commemorar l’Any Europeu del Ferrocarril
bonart barcelona - 10/01/22

Els vinils artístics i els vídeoarts que es podran trobar en codis QR s’inspiren en el concepte i la identitat visual del llibre dels 40 anys d’història d’FGC ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’. La proposta ha comptat amb la direcció de bonart cultural i amb el suport del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC).

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) commemora l’Any Europeu del Ferrocarril amb una campanya d’intervencions artístiques que s’han instal·lat a algunes de les seves estacions i amb vídeoarts que es poden trobar accedint amb codis QR. La iniciativa es completarà el gener amb la inauguració d'un vídeoimmersiu que ha produït el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i que es podrà veure a la seu central d'aquesta entitat ubicada a Terrassa. Aquestes intervencions estan inspirades en el llibre commemoratiu dels 40 anys d’història de Ferrocarrils ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’ editat bonart cultural i dirigit pel seu editor, Ricard Planas Camps, una novel·la visual en clau historicoartística que es vertebra com un viatge en tren des del futur-present i fins al passat de la història dels 40 anys de Ferrocarrils.

En base al concepte i a la identitat visual d’aquest llibre, Ferrocarrils ha proposat instal·lacions a les parets d'algunes de les seves estacions a través de vinils amb cites i imatges on destaquen quatre idees clau o, tal com se les descriu en el llibre, “4 nodes”: les persones, la tecnologia, la sostenibilitat i la globalització.

Tal com explica la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, aquests conceptes “són els quatre punts cardinals que ens mouen com a empresa: les persones com a centre de la nostra activitat, la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat, l’assumpció del repte de la digitalització de tota la companyia i, finalment, la globalització. Els quatre defineixen el nostre camí, guien la nostra estratègia i marquen les nostres prioritats”.

D’altra banda, el director de Planificació Estratègica de la companyia, Carles Casas, ha posat en valor aquestes intervencions artístiques en el marc de la commemoració de l’Any Europeu del Ferrocarril, per situar el ferrocarril “com el millor aliat per impulsar una mobilitat sostenible, per lluitar contra el canvi climàtic, per reduir la contaminació de les ciutats i per esdevenir un element fonamental per la competitivitat dels territoris”.

Des d’avui es pot veure la campanya a les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia, Sarrià, Universitat Autònoma, Sabadell Nord, Terrassa Rambla, Plaça Espanya, Europa | Fira i Martorell Enllaç. Properament també s’instal·larà a l’estació de Balaguer de la línia Lleida – La Pobla, a la de Ribes Vila del Cremallera de Núria i a la de Monistrol Vila del Cremallera de Montserrat.

 

Ferrocarrils instal·la 13 intervencions artístiques a les seves estacions per commemorar l’Any Europeu del Ferrocarril Una de les instal·laccions que es podrá dins les estacions de FGC


FGC i l’Any Europeu del Ferrocarril

A la pàgina web de Ferrocarrils es poden consultar les diferents iniciatives que impulsa la companyia durant el 2021 en el marc de l’Any Europeu del Ferrocarril. Aquesta commemoració es concep com una oportunitat per a fomentar els beneficis del ferrocarril com a un mode de transport sostenible, innovador i segur.

Com a empresa de referència a Catalunya, Ferrocarrils organitza i participa en diferents actes, campanyes i activitats per posar el ferrocarril al centre de la mobilitat, restaurar la confiança dels usuaris i animar a més persones a pujar al tren.

Més informació a fgc.cat/any-europeu-ferrocarril/ i https://mnactec.cat/ca/inici

 

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180banner-oro-180x180-gene

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal