FCC-Segell-banner4
Revela\'t, el festival de fotografia analògica contemporània, arriba a la setena edició

Notícies

Revela't, el festival de fotografia analògica contemporània, arriba a la setena edició

Impremta Pages - banner-180x178Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
Revela’T, festival fotogràfic internacional, arriba enguany a la setena edició i se situa com l’esdeveniment d’innovació cultural de referència internacional en fotografia analògica contemporània. Tallers, xerrades, demostracions i fira comercial que es converteixen en punt de trobada entre fotògrafs, galeristes i programadors culturals.

Orígens. El festival Revela’T nasqué a Vilassar de Dalt l’any 2013 gràcies a l’Associació Fotogràfica Espaifoto. Quatre edicions més tard, amplià la seva àrea d’influència a Barcelona amb el festival OFF Revela’T, on galeries i centres especialitzats en fotografia de la Ciutat Comtal se sumaren a la proposta expositiva. L’any passat feren el salt a Madrid amb Revela’T Winter Madrid, una edició que va tenir una fira comercial, dues grans exposicions i una sèrie de ponències i tallers que completaren durant tres dies la programació.

Fotògrafs de renom. Des dels seus inicis hi han participat fotògrafs de renom com ara Juan Manuel Castro Prieto, Masao Yamamoto, Michael Kenna o Jeff Bridges. Per altra banda, hi trobem tot un reguitzell d’activitats realitzades a través de convocatòria, com ara la Residència de Creació i Experimentació Fotogràfica, on durant una setmana conviuen deu fotògrafs internacionals que comparteixen tècniques, procediments i experiències, o el LABsurfing, que reuneix a Vilassar projectes fotogràfics d’arreu del món.

L’edició 2019. Un lema: Klaatu Barada Nikto. L’edició d’enguany, que tindrà lloc entre els dies 7 i 16 de juny a Vilassar, pren com a leitmotiv l’icònic missatge de la ciència-ficció Klaatu Barada Nikto. Possiblement una de les frases més recordades de la història del cinema, la protagonista de The Day the Earth Stood Still (Ultimàtum a la Terra, 1951) pronuncia aquestes paraules davant del robot Gort per intentar dissuadir-lo de la imminent destrucció de la Terra. Unes paraules utilitzades in extremis que finalment suposaran la salvació del planeta. Klaatu Barada Nikto és, doncs, el lema que convida a presentar projectes fotogràfics que “reflecteixin la complexa relació de l’ésser humà amb el planeta, marcada pels canvis i desequilibris derivats de l’ús i abús de la Terra”.

Ampliar la presència a Barcelona. Per altra banda, aquest 2019 Revela’T amplia la seva presència a Barcelona. Com a novetat, el 15 de juny està prevista una jornada sobre fotollibres i altres formats a l’Antiga Fàbrica Damm. L’Estrella Day és un projecte absolutament singular que aglutina tot un seguit d’activitats amb l’objectiu de debatre, experimentar i imaginar “noves maneres de veure fotografia”. Fotollibres amb un plantejament lúdic i didàctic, book-jokey’s, lectures compartides en diferents idiomes o sessions de photobook club són algunes de les propostes. Paral·lelament, s’organitzaran diferents taules rodones que tindran la participació de referents internacionals. A més a més, hi haurà un market de venda d’obra fotogràfica, demostracions de materials i tècniques, visionats de portfolis, i també diverses activitats lúdiques, foodtrucks i un final de festa espectacular i sorprenent.
Alguns dels fotògrafs que participaran en aquesta edició són Alberto García-Alix, Noboyuki Kobayashi, Eduardo Nave, Jorge Fuenbuena, Ramzi Haidar. També està prevista una mostra que reunirà una cinquantena de fotografies amb història cedides per Acción Cultural Española.

A la imatge, Fernando Maqueita. Alucionis. Han actuat sobre unes diapositives deixades al sotan fa 25 anys i s’han transformat en noves imatges.
Gisela Chillida

Gisela Chillida és escriptora d’art i comissària independent. Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel* i Gretel*. Entre 2018 i 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona. Escriu regularment per a diverses revistes i publicacions culturals. Des de 2018 és resident a FASE Espai de creació i pensament, a L'Hospitalet de Llobregat.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021