FCC-Segell-banner4

Notícies

signoguies multimèdia al mnac

bonart - 09/06/09
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

El MNAC i la Fundación Orange facilitaran la visita a les persones sordes a través de signoguies multimèdia.


És el primer museu d'Espanya que oferirà un servei de signouies en tres Llengües de Signes diferents: castellà, català i internacional.


El Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundación Orange han signat un conveni de col·laboració per a posar en marxa un servei de signoguies que facilitarà a les persones sordes o amb discapacitat auditiva l'accés a les col·leccions del Museu. 


El servei de signoguies, que explicarà les col·leccions permanents del Museu, aturant-se en peces concretes, serà gratuït. A través d'un dispositiu PDA (Personal Digital Assistant), l'usuari podrà disposar d'informació en Llengua de Signes, en castellà, català i internacional, subtítols, i a través de bucles magnètics per a persones que utilitzen audiòfons, la qual cosa li permetrà realitzar un recorregut totalment autònom pel Museu.


 Amb aquesta iniciativa, el MNAC és el primer museu a Espanya que oferirà un servei de signoguies en tres Llengües de Signes diferents, fent un pas més per a facilitar a tots els visitants l'accés a les col·leccions, a la vegada que es converteix en un dels primers museus d'art de Catalunya que ofereix aquest servei.


 La Fundación Orange impulsarà el desenvolupament del projecte, que s'emmarca dins de les activitats que desenvolupa per a millorar, a través de les noves tecnologies, la qualitat de vida dels col·lectius amb barreres de comunicació.


 El projecte compta amb la col·laboració de la Federació de Sords de Catalunya (FESOCA), una organització no governamental sense ànim de lucre que representa i està al servei de la comunitat de sords de Catalunya i de les seves 27 associacions afiliades. Aquesta entitat serà la responsable de la traducció a les Llengües de Signes i del subtitulat dels continguts de les signoguies. 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021