JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Èxit de l`última Nit dels Museus i Galeries d`Art de Catalunya

bonart - 21/07/09

L’última Nit dels Museus i les Galeries d’Art de Catalunya, celebrada el passat 16 de maig, ha posat de manifest la necessitat d’esdeveniments d’aquest tipus per dinamitzar el sector galerista, tal com es desprèn d’una enquesta feta per l’agència de comunicació Publicanova per encàrrec de l’associació (art)Catalunya. Aquest esdeveniment té una periodicitat anual, tot permetent als espais d’art la possibilitat d’acostar-se al públic obrint portes fins entrada la matinada. A Catalunya en especial les galeries prenen un paper actiu oferint visites guiades i altres propostes l’objectiu de les quals és despertar l’interès de la població pels espais d’art. 

Cal destacar que el 28,3 % de les galeries enquestades creu que és molt necessària aquesta celebració, i el 56,7 % la considera necessària. La repercussió de l’edició d’enguany ha estat també molt ben valorada pel global de galeries participants, que l’han qualificat de positiva en un 60 % i de molt positiva en un altre 11,7 %. La majoria de les galeries d’art (un 78,3 %) va fer un esforç suplementari promocionant pel seu compte l’esdeveniment entre clients, amics i públic en general. També en un alt percentatge les galeries, a més de servir com a espais d’exposició, van ser llocs de tertúlia en què va ser present l’artista autor de les obres o es va oferir un còctel i fins i tot música en directe (un 81,7 %). 

I com a resultat de tot plegat, les galeries de Catalunya es mostren satisfetes en conjunt per la Nit dels Museus i les Galeries d’Art de 2009. Un 66,7 % creu que els ha servit per promocionar la galeria, i un 8,3 % va aconseguir fins i tot alguna venda, mentres que un 25 % no creu haver obtingut un resultat concret d’aquesta cita. A gairebé un any vista, la majoria ja ha decidit que hi tornarà a participar el 2010 (un 78,3 %), i són pocs els que no ho saben (un 16,7 %) i menys els que per diferents motius no tornaran a fer-ho (un 5 %). 

La-Galeria-201602-recursthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90