JP_Bonart-1280x150px-Online-

Notícies

Bonart i Enderrock presenten la cançó de l´estiu

bonart - 27/07/09

dilluns27Els 100 anys de la "Costa brava" es celebren amb una cançó d'estiu "Costa Brava" interpretada i adaptada pel duet Garoina XL, integrat per un costrabravenc i una escandinava, posa de nou la banda sonora a una de les sensacionals terres de sol, mar, pins, música i art.  Garoina XL fa una versió en clau havanera–reggae del tema del mateix nom escrit per Enric Sabater, secretari del pintor Salvador Dalí, i interpretada pel popular trio paraguaià Diego García y sus Carios. La cançó fou presentada al Teatre- Museu Dalí i el tema va ser número 1 a tot l'estat el 1969 i el 1970. Va ser editada a l'àlbum Digno García en la Costa Brava (Belter, 1968), del qual se'n van vendre milers de còpies, a més de diversos EPs i singles i va ser versionada posteriormente per grups com La Trinca.

Quaranta anys després, la peça encara perviu en la memòria i en l'imaginari de molta gent que viu a les pobacions de la Costa Brava, pero avui està descatalogada i només a la venda a les botigues de discos de segona mà. Enderrock  i Bonart, juntament amb el segell BankRobber, i amb el suport del Patronat de Turisme de la Costa Brava llençan de nou aquest tema, dintre d'un projecte més ampli que pretén fusionar música i art la voltant de la Costa Brava. 

L'any vinent, per cloure el centenari, està previst que s'editi un doble CD recopilatori, que d'una banda, recuperarà cançons patrimonials de la Costa Brava i de l'altra, músics actuals en faran versions i nous temes. Aquest treball s'acompanyarà de 10 obres plàstiques (postals vintage) realitzats per 10 artistes diferents sobre el concepte de Costa Brava. Els artistes participants presentaran en directe el doble àlbum, al mateix temps que s'exposarà la mostra itinerant Alter Postals, comissariada per Ricard Planas, editor de BonArt Cultural.

canal-mnactec-180-180BanerRocas180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90