download

Notícies

´Les Portes´de Quim Domene

bonart - 31/08/09

portes_1Amb motiu de Figueres Capital de la Cultura Catalana 2009, el passat dissabte 21 d’agost, es va inaugurar el conjunt escultòric Les Portes de l’artista olotí Quim Domene. L’escultura està ubicada a la plaça Joan Tutau de la capital empordanesa.

Conceptualment és una al·legoria a Figueres com a ciutat acollidora d’immigració i visitants, i com a ciutat de pas per la seva situació geogràfica. Les cinc portes que componen  la intervenció artística, realitzades amb ferro de foneria, representen els cinc continents i estan plenes de símbols i grafitis, producte de la col·laboració amb els veïns del barri. Les portes estan travessades per un camí de ferro, on està gravat un poema inèdit de Miquel Martí i Pol. Cinc de les paraules que componen el poema, també estan gravades al darrera de cada porta i traduïdes a les cinc llengües majoritàries a la ciutat.

portes_2El conjunt escultòric ha esta fruit d’un procés de participació de l’artista amb l’Associació de Veïns del Barri i la Comisió de Figueres Ciutat al Detall. L’acte d’inauguració va estar presidit per l’alcalde Santi Vila i Vicente.

SS_Bonart-180x180-OnlineImpremta Pages - banner-180x178

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88