FCC-Segell-banner4

Exposicions

Gironell:´8 years old. Paintings of luxury´

bonart - 15/09/09
Baner_SantiMoix_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs
Gironell (Rain)L'Espai ZER01 d'Olot recull la producció pictòrica de l'artista Narcís Gironell dels últims vuit anys fins el 8 de novembre del 2009. Gironell s'inspira en el pop, la iconografia publicitària, l'imaginari cinematogràfic, la cultura urbana, l'estètica japonesa, les narracions populars...Entre tota la seva producció destaquen les sèries de peces sobre Amèrica i Xangai on s’exalta la suposada perfecció dels somnis cosmopolites i, sempre, dones i més dones d’una capacitat seductora extrema que abasten tots els models que ens ofereix la tipologia pròpia del paper satinat i els anuncis televisius: les joves lolitas, les alliberades, les mares perfectes, les models impossibles...

[text del catàleg de l’exposició signat pel col·lectiu de crítics d’art Leland Palmer]

(...) Les obres de Narcís Gironell es troben a mig camí entre la idealització de la bellesa a través de l'exaltació de la reproducció mercantil i la feminitat passada pels filtres de la cosmètica, i deixa una porta oberta a la perversió. Una mimesi del gènere femení en la societat contemporània, la independència edulcorada amb elements ornamentals propis de les tendències creades per les multinacionals de la moda, jugant entre allò actual i allò retro, passant per allò vintage.

En Narcís coneix bé els efectes hipnòtics de la seducció i els porta a la pràctica mitjançant un procés que s'allunya del pintor de retrats reconegut tot inclinant-se cap a les arts gràfiques publicitàries, que són les més sensates i les visualment més impactants. Representa la societat indulgent que ignora l'advertència de catàstrofes imminents i que, tot i ser conscient del seu pecat, s'hi recrea, descarada; i és que un clixé porta a un altre en aquest fantàstic bosc iconoclasta contemporani, i és així com continua sempre.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner