40_MNACTEC_Banner-1280x150

Exposicions

Exposició amb els becaris Reial Acadèmia d'Espanya a Roma

Exposició amb els becaris Reial Acadèmia d\'Espanya a Roma
bonart madrid - 10/06/19
La Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando acollirà fins al proper 14 de juliol l'exposició La radice del domani que recull els treballs de 23 artistes i investigadors espanyols, italians i llatinoamericans que han estat seleccionats mitjançant un concurs anual convocat pel Ministeri d'Afers exteriors, Unió Europea i Cooperació per a una estada a la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma - raure durant el període 2017-2018. Tots ells han desenvolupat un projecte lligat a la ciutat de Roma. La mostra, comissariada per Jesús Donaire, arquitecte i ex becari, compta amb la presència de: Javier Arbizu, Juan Baraja, Ángela Bonadies, Julia de Castro, María Teresa Chicote, Roberto Coromina, Miren Doiz, Maria Esteban Casañas, Inma Herrera, Javier Hontoria, Miguel Leiro, Miguel Marina, Leire Mayendía, Cecilia Molano, Álvaro Negre, Núria Núñez, Santiago Pastor, Abel Paül, Milena Rossignoli, Maria Gisèle Royo, Javier Sáez Castán, Elena Trapanese i Ana Zamora.
Fa 145 anys que acull becaris a la seva seu ubicada a San Pietro in Montorio al costat del espectacular Templet de Bramante. La radice del domani fa esment a aquest matí que està encara per descobrir i a una institució que ha tingut la capacitat d'adaptar-se al canvi mitjançant l'ampliació de disciplines artístiques al llarg de la seva història. També evoca l'origen romà com una de les arrels bàsiques de la cultura occidental i com a font d'inspiració dels nombrosos creadors que han estat becats per l'Acadèmia. Com és habitual, la seu de l'exposició madrilenya serà l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando que, per primera vegada ocuparà dos espais expositius temporals, fet que li donarà una major visibilitat a l'hora de mostrar els treballs i que redundarà en la qualitat de la percepció del conjunt per part del visitant.
Les beques de disciplines de clàssiques - pintura, escultura, arquitectura, música i gravat - instaurades durant els primers cent anys de l'Acadèmia han gaudit en la promoció 2017-2018 pels creadors Miguel Marina, Roberto Coromina, Javier Arbizu, Miren Doiz, Álvaro Negre, Milena Rossignoli, Maria Esteban Casañas, Santiago Pastor, Abel Paül, Núria Núñez i Inma Herrera. Més tard, la institució s'obria a altres disciplines com història de l'art, restauració, arqueologia, museologia i literatura, representades aquest any per María Teresa Chicote i Elena Trapanese.
L'auge de la creativitat a través d'altres formats feia necessària una altra ampliació i, per això, fa aproximadament 50 anys, la institució acollia també la cinematografia, la fotografia i les arts plàstiques i escèniques, representades per María Gisèle Royo, Ángela Bonadies, Juan baralla, Javier Sáez Castán, Julia de Castro, Ana Zamora i Cecilia Molano. Les disciplines incorporades recentment, seguint l'esperit d'obertura que sempre ha caracteritzat la raure, han estat el còmic, el disseny gràfic, la videocreació, el comissariat i mediació artística, les arts visuals, la gastronomia, la moda, el disseny industrial i les noves tecnologies. Aquest any desenvolupades per Leire Mayendía, Javier Hontoria i Miguel Leiro.
A la imatge, vista de la mostra "La radice del domani ".
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014BW24_Revista-Bonart_3

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88