FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Blanc sobre blanc" entrevista al periodista José Àngel Montañés i el crític d'art Eudald Camps comenta l'exposició "Food"

Exposició "Food". Bòlit, 2021.
BanerJaumeRiba05Impremta Pages - banner-180x178
"Blanc sobre blanc", el programa de ràdio per donar ressò a les arts visuals i plàstiques, produït per Bonart Cultural i dirigit per la periodista Rosa Gil i l’editor de Bonart Ricard Planas amb el suport de Glòria Polls i el tècnic Sisu Garcia, ens presenta aquesta setmana l’entrevista central amb el periodista José Àngel Montañés. Posteriorment, Eudald Camps parla de l’exposició Food del Bòlit. El programa conclou amb propostes d’agenda.

Ricard Planas entrevista a José Àngel Montañés (Múrcia, 1962), historiador i periodista cultural, des de fa anys que treballa a El País on investiga i vincula fets relacionats amb l’art i el patrimoni. Montañés és l’autor de l’obra narrativa El niño secreto de los Dalí. El periodista comenta com va néixer el llibre de Dalí i la importància d’aquesta dimensió humana quasi desconeguda de Gala i Dalí i poc investigada per autor de reconegut prestigi com l’especialista dalinià Ian Gibson.

Per altra banda, coneixem l’exposició Food. La Utopia de la proximitat a partir de l’historiador i crític d’art Eudald Camps, també co-comissari de l’exposició. Camps comenta el projecte nascut abans de la pandèmia. L’exhibició es troba vigent als tres espais del Bòlit: Sant Nicolau, Pou Rodó i la Rambla fins al 30 de maig.

Conclou "Blanc sobre Blanc” amb l’agenda comentada per Glòria Polls. Coneixem el programa d’exhibicions en homenatge a Enric Miralles a Barcelona: Miralles. A quarts de quatre es troba al Saló del Tinell; Miralles. Photos & Collages a l’Arts Santa Mònica i per acabar; Miralles. To be continued a la Fundació Enric Miralles. Les commemoracions del Museu de l’Empordà que han acabat amb l’edició d’un llibre on apareixen totes les obres d’aquest museu ordenades cronològicament; la presentació del catàleg serà el 13 de maig a l’auditori Caputxins de Figueres a les 19 hores. El mateix museu presenta Tura Sanglas i Rosa Tarrats, un diàleg artístic. Subjectivitat de la materia, poètica de l’objecte, exposició vigent del 24 d’abril fins al 12 de setembre.
Finalment, ens presenten la mostra de Mona Hatoum present a l’Institut Valencià d’Art Modern el 16 d’abril al 12 de setembre.

I acabem amb un reconeixement a la figura del poeta Josep Tarrès, desaparegut recentment i gran desenfor del patrimoni.

El podeu escoltar en directe cada dimarts de 3 a 4 de la tarda a GironaFM 92.7 o a través d'internet en directe o per podcasts.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021