El projecte nòmada Fer Foc Aprop arriba a Sabadell el divendres 14 de juny en el marc de la festa de fi de curs de l'Estruch Fàbrica de creació de Sabadell. Per aquesta ocasió faran un berenar-merendero amb frànkfurts, pa de sant julià, cebes, i altres coses, per posar en tensió la relació entre autòcton i al·lòcton, així com la concepció d’espècie invasora. Fer Foc Aprop és un projecte deslocalitzat de Roc Domingo i Joana Capella que a partir del foc, el menjar i els rituals com a elements conductors, proposa una sèrie d'accions en les quals col·laboren diferents artistes, cadascuna a un lloc diferent d’una perifèria difusa (Sant Fost de Campsentelles, Lleida, Montcada i Reixac, Badalona, l’Hospitalet, Valls...). Fins al moment hi han col·laborat Oriol Ocaña, Noela Covelo Velasco, Alex Solé, Roger Serret, Pol Ricart Herms, Pol Olivé, Claudia del Barrio, Mireia Pons Fort i Oriol Sanz.
En el marc de la presentació dels projectes desenvolupats per les residents de l'Estruch Fàbrica de creació de Sabadell, activaran aquesta dinàmica sota el nom d’Europa Edition. El que proposen és crear un espai on berenar plegades i conversar, amb la col·laboració de Quim Packard, l'equip de l'Estruch i Núria Bàguena, experta en cuina i gastronomia. "Amb la selecció del menjar i els altres elements que disposem, volem posar en tensió la relació entre autòcton i al·lòcton, així com la concepció d'espècie invasora." Una espècie autòctona és aquella que pertany a un ecosistema determinat, i la seva presència és resultat de fenòmens naturals sense intervenció humana. Les espècies introduïdes, en canvi, són aquelles portades pels humans. Alhora, allò autòcton no té per què ser necessàriament exclusiu del lloc, ni originari d'aquest.