FCC-Segell-banner4
Cicle Síntesis Arquitectòniques amb la presentació de la tesi doctoral de Xavier Martín

Notícies

Cicle Síntesis Arquitectòniques amb la presentació de la tesi doctoral de Xavier Martín

Baner_HaPicasso_Bonart_360x356Baner_StellaRahola_Bonart_360x356
La Delegació de l'Alt Empordà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) inicia, el dijous 13 de juny de 2019 (19.30 h), la quarta edició del Cicle Síntesis Arquitectòniques amb la presentació de la tesi doctoral de Xavier Martín, doctor arquitecte per la Universitat Ramon Llull. L'autor presentarà la seva tesi doctoral "Arquitectura del turismo informal. El camping como modelo de ocupación temporal del paisaje litoral de Catalunya". El càmping és un model turístic basat en la forma d'habitar la natura més primigènia de la humanitat: el nomadisme. El nòmada es col·loca sobre la terra sense alterar-la físicament, però sí dotant-la de significats que estableixen vincles amb els llocs ocupats: tant en el recorregut, com en el repòs. L'hàbitat en moviment s'origina per la necessitat de trobar refugi i aliment, però també pel desig de descobrir cultures o llocs, i interactuar amb ells de forma lúdica i activa. 

Paisatge, Arquitectura i Turisme són els tres eixos que articulen aquesta investigació de projectes sobre la tipologia del càmping. La vida de vacances intensifica l'oci a la natura i les relacions socials entre les persones, per tant permet experimentar amb noves formes d'habitar en comunitat. Amb l'objecte de reconèixer les qualitats d'aquestes arquitectures singulars, la tesi eleva els seus valors originals com a assentament sostenible, basats en una ocupació informal, temporal i respectuosa amb la natural. I, a més, planteja les possibilitats per a erigir- se en paradigma de la conservació del paisatge, la regeneració urbana i la interacció social entre l'individu i la comunitat.
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1