BANNER_Bonart_ROSER-BRU-1280x150

Exposicions

Doris Margreiter presenta "Really" al MUMOK

Doris Margreiter presenta \
Pia Jardí viena - 14/06/19

Doris Margreiter presenta Really al Mumok de Vienna del 25 de maig fins al 6 d'octubre.

El treball de Dorit Margreiter gira entorn a l’arquitectura moderna i les seves representacions a través de les imatges. L’arquitectura, a més de crear espais per viure, configura paisatges,  resignifica espais i construeix tot un discurs a través  del qual es pot analitzar el nostre entorn social contemporani.

Doris Margreiter, qui representà Àustria a la Biennal de Venècia a l’edició de 2015, té un treball processual i sovint a les seves exposicions hi trobem referències a obres anteriors.

Un dels treballs més representatius de l’artista,  realitzat entre 2001 i 2006, feia un treball de recerca sobre la Case Study House # 22 a Los Angeles, una de les Case Study Houses que foren construccions experimentals amb materials prefabricats realitzades als Estats Units a l’acabar la guerra a partir de l’any 1945 per diferents arquitectes de prestigi. La Case Study House#22 construïda per Pierre Koenig l’any 1959, molt innovadora i amb espectaculars vistes de la ciutat de Los Angeles, ha estat escenari de moltes pel·lícules de Hollywood i teló de fons de desenes de reportatges fotogràfics de moda i publicitat. A través de la multiplicació d’imatges vistes a la pantalla del cinema, a la televisió o publicades sobre paper, aquesta construcció s’ha convertit en emblemàtica.

També és emblemàtic i carregat de significats el Prater de Viena, parc d’atraccions construït a l’areal de l’Exposició Universal que la ciutat celebrà l’any 1873 i que després, durant la guerra mundial, fou bombardejat. Més tard el Prater es convertia en un dels escenaris llegendaris de la pel·lícula The Third Man que reflectia magistralment l’ambient de la postguerra europea. Doris Margreiter  ha escollit la sala de miralls del Prater, una arquitectura laberíntica de miralls que distorsionen, multipliquen i transformen la percepció de l’espai i la trasllada metafòricament a un dels espais del museu on presenta la seva exposició. La mostra, que inclou treballs anteriors de l’artista, es concentra en fotografies de fragments dels murs, cartells lluminosos i tipografies de l’època, barrejat amb escultures mòbils i filmacions d’espais que inclouen miralls on es distorsionen les formes i desdibuixen els límits, i on l’espai virtual reflectit pels miralls es confon amb l’espai expositiu real.

(*) Corresponsal a Vienna.

Ver_llover_Bonart_180x180 px20241120_Dones_Bonart_180x180

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90