El dimecres 27 d'octubre ha tingut lloc la presentació oficial del projecte
Norai que des del passat mes d’agost ja funciona al Museu Marítim de Barcelona (MMB). Es tracta d'una iniciativa cultural i de responsabilitat social al voltant de la gastronomia marítima que es desenvolupa a la cafeteria-restaurant de l'MMB i que implica a diferents agents socials i culturals del barri del Raval. Els impulsors del projecte són: el Museu Marítim de Barcelona, la cooperativa de segon grau Norai – Raval SCCL, Impulsem SCCL i la Fundació Surt. Amb aquest projecte l’MMB vol que la gastronomia marítima entri a formar part del nou projecte museogràfic en què està treballant el Museu, i per això ha habilitat la seva cafeteria-restaurant com un espai de recerca i experimentació sobre cuina marinera. El projecte, a més, vol incidir en la millora de la qualitat de vida al barri del Raval i treballa per la formació i la inserció laboral de les persones amb risc d'exclusió social. En aquest sentit, el projecte Norai promou accions de formació i inserció en l'hostaleria tot acollint al restaurant-cafeteria de l’MMB les pràctiques de diversos cursos de formació ocupacional (cursos d’ajudants de cuina i d’ajudants de cambrer). L'acte d’inauguració ha tingut lloc a la sala Marquès de Comillas de l’MMB i ha comptat amb la presència d'Antoni Fogué, President de la Diputació de Barcelona i President del Consorci de les Drassanes Reials de Barcelona i d'Assumpta Escarp, Regidora del Districte de Ciutat Vella. També hi han intervingut Roger Marcet, director general del Museu, i Fina Garcia, presidenta de Norai – Raval.