FCC-Segell-banner4

Notícies

ARCOmadrid 2011 presenta el seu projecte per a la 30è edició

bonart - 18/11/10
Impremta Pages - banner-180x178Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La Fira Internacional d'Art Contemporani, ARCOmadrid, que celebrarà seu 30 aniversari del 16 al 20 de febrer de 2011, reunirà les propostes de 190 galeries. En aquesta edició, organitzada per Ifema, s'ha reduït el nombre de galeries participants a fi d'oferir una convocatòria més compacta i adequat al moment actual. Així mateix, el nou projecte de la Fira està bolcat en l'objectiu de fomentar intercanvis i contactes professionals i contribuir en la consecució dels objectius empresarials de les galeries.
D'aquesta manera, la nova configuració de ARCOmadrid_2011 manté la secció programa general, on s'ubicarà una selecció realitzada pel Comitè Organitzador del certamen. En total seran 117 galeries amb obra que inclou les avantguardes històriques, clàssics contemporanis i art actual. S'hi sumen unes altres 35 galeries que presentaran les seves propostes en ARCO 40, secció en la qual es presenta obra recent d'un màxim de tres artistes. Com a novetat, en aquest espai s'integraran les vuit galeries russes que conformen el Programa Focus Rússia, seleccionades per Daria Pyrkina, comisaria de la National Centre for Conteporary Arts i professora de la Moscow State Lomonosov University. Aquestes sales seran distribuïdes de forma estratègica als pavellons de la fira, entremesclades amb les altres galeries, a fi de promoure una major interactuació dins d'un marc professional. Amb l'elecció de Rússia com a país convidat el 2011, ARCOmadrid pretén mostrar l'actualitat artística del país i proporcionar-li una àmplia repercussió en Madrid, coincidint a més amb la celebració de l'Any de Rússia a l'Estat espanyol i viceversa, que permetrà estrènyer llaços entre ambdós països, no només en el pla|plànol econòmic i educatiu, sinó en el cultural. Una altra de les novetats que contempla aquesta edició és la secció Sol Projects: Focus latinoamerica, que estarà orientat als artistes emergents iberoamericans. En aquest espai renovat, patrocinada per l'AECID -Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament-, participaran 14 galeries seleccionades per la comisaria independent brasilera Luisa Duarte; la comisaria associada del Museu Rufino Tamayo de Mèxic Daniela Pérez i Julieta González, comisaria associada d'art llatinoamericà de Tate Gallery a Londres.
Així mateix, una altra de les incorporacions a aquesta edició és el programa Opnening: Joves galeries europees, que reunirà a 20 galeries amb seu en diferents països d'aquest continent amb una antiguitat inferior a vuit anys. Per a la seva selecció, ARCOmadrid_2011 compta amb la coordinació de la comisaria independent i galerista Maribel López. A la imatge, Fermín Lucas, director general d'Ifema; Luis Eduardo Cortés, president del Comité Executiu d'Ifema i Carlos Urroz, director d'ARCOmadrid.


Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura