FCC-Segell-banner4
Tangències a la Societat L\'Amistat

Exposicions

Tangències a la Societat L'Amistat

Eude, genericBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356
Del 21 de juny al 21 de juliol de 2019, la Societat L’Amistat de Cadaqués de 2019 acull l'exposició Tendències. Entre els mesos de novembre de 2016 i febrer de 2017 es va presentar una exposició col·lectiva a la Casa Empordà i al Museu de l'Empordà de Figueres comissariada per Pilar Farrés i Anna Maria Puig Griessenberger,i produïda pel Museu de l’Empordà i l’Ajuntament de Figueres.

Plantejada amb voluntat de fer itinerància, la mostra va arribar a la Ciutadella de Roses durant els mesos de juliol i agost de 2018, i ara ho fa, en un format més reduït, a la Societat L’Amistat de Cadaqués.

En la seva proposta inicial, Tangències posava en relació 12 peces patrimonials (en reproducció fotogràfica obra de Jordi Puig) provinents de jaciments i monuments de la comarca pertanyents a èpoques històriques diferents amb 12 artistes contemporanis, cadascun amb l'objectiu de buscar un punt de tangència amb la peça patrimonial. Alcatàleg homònim,12 textos escrits per historiadors i arqueòlegs acompanyaven les peces patrimonials,i 12 més signats per Cristina Masanés i per Enric Tubert resseguien la tangència perseguida per l’artista contemporani corresponent.


De les 12 peces inicials que van donar peu a la mostra, ara se n'han seleccionat set, una tria cronològicament ampla i variada pel que fa als estils. No cal dir que la presència de la dedicada al retaule de l’església parroquial de Santa Maria de Cadaqués hi era obligada.


Tangències es planteja com un exercici de contemporaneïtat, rigor expositiu i voluntat de projecció universal, una proposta excel·lent per difondre patrimoni i territori i prendre el pols a la creació contemporània altempordanesa.


Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

817x88-HISTÒRIES-DE-L'ART-