DP_Bonart-1280x150px

Notícies

Primers Premis de Recerca Guilleries

Primers Premis de Recerca Guilleries

La Càtedra interuniversitària de l'Aigua, Natura i Benestar, impulsada conjuntament per l’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Girona, convoca la primera edició dels Premis de Recerca Guilleries, amb el suport del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Els guardons es presentaran aquest dissabte 22 de juny (13.30h), a la Sala Noble de la Cooperativa de Sant Hilari Sacalm, en el marc de la dotzena Trobada d’Entitats Locals de Cultura i Patrimoni de La Selva.

L’objectiu d’aquests premis és promoure la recerca sobre el patrimoni de les Guilleries en tres línies de treball diferents: l’aigua, el territori i la biodiversitat. Els investigadors i investigadores participants, ja sigui a títol individual o com a grup o col·lectiu, hauran de presentar-hi un projecte per a la realització d’una recerca relacionada amb alguna d’aquestes temàtiques. Els guanyadors rebran una dotació de 5.000 euros per desenvolupar el seu treball i tindran un període màxim d’un any a partir de la data de la concessió per dur-lo a terme, malgrat que aquesta durada podrà ser flexible en cas que la naturalesa del treball ho exigeixi.

El termini de recepció de la documentació per part dels participants estarà obert fins el 15 d’octubre, i el veredicte del jurat es farà públic abans del 12 de novembre a través de la web de la Càtedra de l'Aigua. El jurat l’integren un representant de cadascuna de les entitats que donen suport als premis de Recerca: l’alcalde de l’Ajuntament de Sant Hilari, els dos directors de la Càtedra de l’Aigua (UdG i UVic-UCC), un representant del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona i tres experts reconeguts en els diferents camps relacionats amb els projectes presentats. Es preveu que el treball premiat es publiqui dins una col·lecció de la Càtedra de l’Aigua que es dirà “Guilleries, aigua i territori”.

Ja fa tres anys que la Càtedra de l’Aigua obre una convocatòria d’ajuts per a treballs de recerca d’estudiants de batxillerat, però aquest cop fa un pas més enllà per aprofundir en la recerca mitjançant treballs d’investigació més profunds i complets en el territori de Les Guilleries. Aquesta iniciativa servirà per potenciar la voluntat de la Càtedra de l’Aigua de desenvolupar un model de gestió territorial sostenible en el marc d’aquest espai natural.

Eude, genericNial nou-180x178

Et poden
Interessar
...

0324-banner-bonart-Racisme-1280x107px