L’art del menjar. De la natura morta a Ferran Adrià és l’exposició de l’Obra Social de CatalunyaCaixa que es podrà veure des del 15 de març fins el 26 de juny a La Pedrera. Aquesta exposició suposa un acostament a la relació que l’art i el menjar han mantingut al llarg de la història moderna i el títol recull la doble via conceptual en què s’organitza la mostra: el
menjar com a aliment i el
menjar com a acte. Des del compromís que manté amb
la societat a través de la seva Obra Social, CatalunyaCaixa vol oferir amb l’exposició
L’art del menjar una àmplia visió de la relació tan intensa que l'art i el menjar mantenen des dels orígens i la consolidació del gènere de la «natura morta» al segle xvii, fins als nostres dies. L’exposició dedica una atenció especial a les diferents manifestacions artístiques creades a partir dels anys 60 i 70, quan el menjar i
l’acte de menjar, amb tota la seva càrrega de significat, irrompen en l’obra d’artistes que cerquen altres materials, noves conductes i nous criteris per experimentar la vida a fons i anar més enllà de la representació imitativa de la realitat: ja no es tracta de contemplar, sinó de participar. 130 obres de 76 artistes procedents d’una setantena de museus i col·leccions particulars de 14 països es reuneixen en una mostra excepcional que constarà de quatre apartats: la representació de la natura morta; l’art conceptual i l’aliment com a material; els artistes cuiners, artistes que han utilitzat restaurants com a tallers d’investigació artística; i un darrer espai en el que a partir de la figura de Ferran Adrià, com a generador de creativitat, es mostren obres inspirades en el seu treball.