La Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, carrer Alcalá, 13 de Madrid, presenta el 4 de juliol a les 11.00h una obra de Rubens restaurada gràcies a la Fundació Callia.
Gràcies a la donació, a l'obra de Rubens, Susana i els vells (1610), una de les deu obres més rellevants de la col·lecció de l'Acadèmia, emergeixen els colors originals del quadre i els matisos que havien quedat invisibles amb el pas del temps. El quadre desplega els trets més brillants de Rubens: la vitalitat, l'expressió enèrgica del moviment, el vibrant cromatisme i la riquesa policroma; considerant-se un quadre superb dins del seu abundant producció.
El procés de restauració d'aquest oli sobre taula ha durat diversos mesos i s'ha realitzat in situ, a causa de les condicions de fragilitat en què es trobava la peça. A més d'una minuciosa neteja en la qual s'han eliminat els vernissos, s'ha procedit a la consolidació de la capa pictòrica. Igualment s'ha intervingut el marc, considerat pels experts com una obra mestra.
La donació per a efectuar aquesta restauració procedeix de la generositat dels convidats a la gala de lliurament dels Premis Iberoamericans de Mecenatge, que es va celebrar el passat febrer al Teatro Real de Madrid. La Fundació Callia, presidida i impulsada per Carmen Reviriego, té com a missió promoure el mecenatge. Entre el jurat es trobaven destacades figures del món de l'art com Miguel Falomir, director del Museu del Prado o Mitchell A. Codding, president i director de la Hispanic Society of America.
L'acte comptarà amb la presència de José María Luzón, acadèmic delegat del Museu de la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando, qui farà una introducció a la història del quadre i de l'Acadèmia; i Carmen Reviriego, presidenta de la Fundació Callia.
A la imatge, Rubens, "Susana i els vells", 1610.