FCC-Segell-banner4
Tamara Arroyo, Premi Universitat Nebrija d\'Adquisició

Notícies

Tamara Arroyo, Premi Universitat Nebrija d'Adquisició

bonart madrid - 26/06/19
180x180Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356
Tamara Arroyo (Madrid, 1972) ha resultat guanyadora del Premi Universitat Nebrija d'Adquisició en Reconeixement a la Creació Artística al qual optaven els vuit participants en l'Exposició del Màster en Mercat de l'Art i Gestió d'Empreses Relacionades.

Un jurat d'experts ha seleccionat a l'artista guanyadora, Tamara Arroyo per la seva obra Caramels Festa (2018) que serà premiada amb 3.500,00 € i adquirida per la Universitat, passant a formar part de la Col·lecció Nebrija d'Art Contemporani. La decisió final ha recaigut en un jurat format pels professionals del sector artístic i cultural Borja Baselga, director de la Fundació Banc Santander; Carlos Copertone, col·leccionista i editor de Caniche; Carlos Delgado Mayordomo, crític d'art a ABC Cultural; Jimena Kato, artista guanyadora del Premi Nebrija 2018 i Tania Pardo, sotsdirectora del CA2M.

Caramels Festa (2018) té a veure amb la forma i l'ornament en la serralleria i fusteria metàl·lica de façanes i habitatges populars, assumpte que l'artista explora en les seves escultures. En aquesta obra rescata les referències als caramels de la seva infància en els anys 80, convertint la piruleta i el Kojac en un codi ornamental del que comestible, propi d'una generació que no té traducció possible en altres països i llocs. "En la meva obra hi ha una insistència sobre l'habitabilitat dels espais, que deriva en un qüestionament sobre l'habitant modern, el consum de certs objectes en els interiors dels habitatges actuals, així com en una referència autobiogràfica que articula el discurs sobre la memòria individual i col·lectiva. En aquesta recurrència (...) apareix l'escenari de la quotidianitat, amb la seva riquesa, misèria i el seu potencial creatiu. "

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells