La preocupació per establir la línia evolutiva de l’home ha estat una constant en la seva història i encara que les noves troballes moltes vegades posen en dubte aspectes de l’evolució humana, sembla cert que el procés d’hominització i humanització que va viure la Terra va començar fa més de 4 milions d’anys. El bipedisme, la fabricació de les eines, el domini del foc, l’autoconsciència i el coneixement abstracte són cinc factors transcendentals que van canviar el curs de l’evolució. L’exposició
Orígens. Cinc fites en l’evolució humana, organitzada per l’Obra Social
la Caixa amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, reconstrueix diferents etapes de l’evolució, les formes de vida dels diferents homínids de fa 10 milions d’anys, quan el Dryopithecus poblava les selves humides d’Europa, o de fa 35.000 anys, quan l’Homo sapiens feia pintures rupestres a les coves.
Orígens. Cinc fites en l’evolució humana, comissariada per Lluís Batista sota la supervisió d’Eudald Carbonell (codirector de les investigacions al jaciment d’Atapuerca, Burgos), es podrà visitar en una carpa instal·lada a la Rambla de Figueres, del 3 al 29 de juny de 2011. La mostra es va presentar (a la foto) el divendres, dia 3 de juny.