FCC-Segell-banner4
Art i privilegi, a debat al Centre d\'Art Maristany

Notícies

Art i privilegi, a debat al Centre d'Art Maristany

bonart sant cugat del vallès - 05/07/19
Baner_StellaRahola_Bonart_360x356Baner_HaPicasso_Bonart_360x356
El Centre d'Art Maristany, carrer d'Àngel Guimerà 2 de Sant Cugat del Vallès, presenta el dimarts 9 de juliol de 2019 a les 19.00h Si l'art no s'entén com un conflicte, esdevé privilegi, conversa sobre el paper de l'art en la societat actual, amb Nora Ancarola, Laura Llevadot (filòsofa), Irina Mutt (crítica d'art) i Samira Badran(cineasta). Modera Joan M. Minguet, comissari de l'exposició.

Es projectarà el curtmetratge d'animació Memory of the Land de Samira Bardan.

Les obres de la Nora Ancarola ens acosten a reflexions pausades sobre la gestió del malestar en aquelles tràgiques derives migratòries, anònimes o personalitzades, que han presidit el segle XX i que encara ara vivim amb una certa lleugeresa. Moments de plom, carregats de duresa. Però també moments de plata, de llum en la foscor. Un exercici artístic sobre la possibilitat de recuperar velles utopies (o de crear-ne de noves) amb una clara voluntat transformadora.

En paraules de Joan M. Minguet, "L’art entès com a un bacil de reflexió, per tant, de dissidència. Fugir de la simplicitat acomodatícia i submisa. Esperonar la discussió, l’esforç del receptor. Nora Ancarola planteja un debat entre el plom i la plata com a metàfores de combat, les lluites de les persones desfavorides: immigrants, fugitius, empresonats, encaputxats, atrabiliaris, el pobre, la pobra, sempre la pobresa.

L’art per reflexionar i dissentir dels moments de plom: sistemes de vigilància i control; migracions forçoses; arribades tràgiques; hospitalitat clausurada; vida convicta. I, alhora, ponderar els moments de plata: les ferides que es poden curar; les vides que cal transformar; els punys que, a pesar de tots els límits imposats, s’obren per a sobreviure".

A la imatge, "Limits of confinement", Samira Badram (2011).

Et poden
Interessar
...

Joan_Mateu_Banner