Àmbit Galeria d’art, carrer Consell de Cent 282 de Barcelona, presenta l’exposició col·lectiva Mediums del 27 de juny al 5 d'octubre.
La galeria presenta, en el marc d’Art Nou 2019, primera visió, les propostes de cinc joves artistes que treballen amb cinc diferents tècniques i suports. El títol es refereix d'una part a la varietat de mitjans tècnics utilitzats en les propostes de les artistes: fotografia i vídeo (Clara Corés), dibuix (Anna Llimós), ceràmica (Sophie Aguilera), escultura (Blanca Miró) i teixit (Anna Tilche) i de l'altra al rol de l'artista com a vehicle de comunicació. L'artista com a vector comunicatiu d'un concepte, més o menys explícit, i enllaç de connexió entre emissor i receptor propi de qualsevol intervenció creativa.
Sophie Aguilera treballa la ceràmica creant composicions a la manera de bodegons hiperrealistes i alhora surrealistes, l'habilitat tècnica de la ceramista es converteix en l'instrument per generar en l'observador estupor i curiositat, creant un subtil joc de comunicació entre real i il·lusori.
Inspirada per les idees de Jean Baudrillard, de la imatge com a simulacre de la realitat, Clara Cortés, utilitza la fallida cognitiva com a exercici d'observació profunda. En els seus vídeos i fotografies transforma l'ordinari en punt d'abstracció formal i conceptual, guiant l'atenció de l'observador, no tant a l'objectivitat formal de la imatge, quant a la seva bellesa metafísica.
Anna Llimós juga amb la percepció del temps i l'espai, dins dels limitis de la memòria individual. Les imatges mentals de diferents espais familiars, coneguts i interioritzats en els seus detalls, se sobreposen en la memòria, que elimina, enfosqueix i esborra. El Palimpsest, manuscrit que, una vegada esborrat es reutilitza, es transforma aquí en metàfora de la memòria, conservant en si totes les seves escriptures anteriors.
Blanca Miró, amb el seu estil característic de linees sencilles i naturals i colors intensos, porta els seus personatges dibuixats a les tres dimensions. Les escultures que creen l’imaginari de l’artista, neixen del poder deixar d’optar pel confort i la seguretat que caracteritzen la racionalitat i l’intel·lecte, i en un procés màgic en que domina la essència de la raó, crear de tal manera que la forma final es manifesti lògica fins i tot per l’ull aliè. Aquest és el procés de mediació que guia l’artista cap a l’exploració de les formes, els colors i els materials més diversos.
Els quadres tèxtils d'Anna Tilche condueixen l'observador a una experiència tant tàctil com a visual. La varietat de les seves textures, depenen del nus, del tipus de teixit i del seu tractament, ara toves i acollidores, ara dures i rígides, contribueixen a l'estructura materica de l'obra i ens remeten a la calidesa d'un material simple i familiar.
El gest pacient i precís del teixir s'expressa amb espontaneïtat i alegria, la forma geomètrica i el contrast de volums s'uneixen a la vivacitat cromàtica en unes obres que desperten la memòria tàctil de l'observador.
Desitgem que aquesta exposició desvetlli el vostre interès i confiem que podrem saludar-vos personalment en el decurs de la inauguració. Per a més informació sobre l’exposició, no dubteu a posar-vos en contacte amb la galeria.
A la imatge, quadre tèxtils d'Anna Tilche.