FCC-Segell-banner4
La Fundació Callia restaura \

Notícies

La Fundació Callia restaura "Susana i els vells"

bonart madrid - 06/07/19
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2La-Galeria-201602-recurs
La Fundació Callia va rebre la donació de la pintura de Rubens Susana i els vells (c. 1610), una de les deu obres més rellevants de la col·lecció de l'Acadèmia, que ara ha estat restaurada tot emergint els colors originals del quadre i els matisos que havien quedat invisibles amb el pas del temps.

El quadre desplega els trets més brillants de Rubens: la vitalitat, l'expressió enèrgica del moviment, el vibrant cromatisme i la riquesa policroma; considerant-se una peça essencial dins de la producció de Rubens. La restauració d'aquest oli sobre taula ha consistit en una minuciosa neteja i en la reintegració de la capa pictòrica, així com en la intervenció del marc.

La donació procedeix de la generositat dels convidats a la gala de lliurament dels Premis Iberoamericans de Mecenatge, organitzada per la Fundació Callia, que es va celebrar el passat febrer al Teatro Real de Madrid, i que va reunir nombrosos mecenes nacionals i internacionals. La seva presidenta, Carmen Reviriego, afirma que "estem molt feliços de poder contribuir a la restauració d'una obra mestra, part del nostre patrimoni, que fins al moment no era possible admirar en tota la seva esplendor". I afirma que "la Fundació Callia neix amb la missió de reconèixer i promoure el mecenatge. Creiem fermament en l'art com a eina de transformació social. L'acció que ara ens ocupa és un clar exemple de retorn a la societat per part de destacats filantrops ". I matisa que "estem vivint una època de canvi a Espanya, apropant-nos a dinàmiques de mecenatge com les que es realitzen en països anglosaxons; el que significa, que els mecenes cada vegada estan més compromesos amb la conservació d'un patrimoni artístic que és de tots".

L'obra restaurada, Susana i els vells, és una de les primeres peces que van formar part de la col·lecció de l'Acadèmia, adquirida per ordre de Carles III a 1778 amb la finalitat d'influir en la formació dels joves artistes. Abans de convertir-se en museu, l'Acadèmia era un espai pedagògic en el qual les obres dels professors i els quadres del passat servien de models i exemples per als seus deixebles. Durant l'època de la Il·lustració va ser l'encarregada de tutelar el "bon gust".

En l'actualitat, la institució és la segona pinacoteca del país, pel que fa a la importància de la seva col·lecció d'art antic, per darrere del Museu del Prado. Compte amb tretze pintures de Goya, i amb obres de mestres d'Arcimboldo, Zurbarán, Ribera, Cano, El Greco, Vicente López, Madrazo, Sorolla, Vázquez Díaz, Juan Gris o Picasso. A això s'afegeix la seva rica col·lecció d'escultura, els seus més de 15.000 dibuixos i un nombre superior a les 8.200 planxes de la Calcografia Nacional.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner