[caption id="attachment_19183" align="aligncenter" width="300" caption="Can Cabassa, 2009. (Foto Localpress)"]
[/caption]
Enguany el Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat i el Museu de Sant Cugat reprenen el cicle de conferències sobre arqueologia i patrimoni a la ciutat que organitzen conjuntament amb una certa periodicitat. Des de la darrera cita el 2006, s’han dut a terme nombroses intervencions arqueològiques que amplien la visió de l’evolució històrica de Sant Cugat. S’ha seleccionat per a aquest cicle els resultats de les actuacions de més gran abast - àmbits de Can Sant Joan i Can Marcet, zona de Can Cabassa - i que donen una visió ben clara del poblament dispers al territori en el passat. També s’exposaran les darreres aportacions entorn del monestir, centrades en els aspectes més terrenals d’aquesta institució.
Dijous, 10 de novembre, a les 20 h.: Els paratges de Can Sant Joan i Can Marcet, des de la prehistòria a l’època medieval, a càrrec d’Òscar Matas i Jordi Roig, arqueòlegs.
Dijous, 17 de novembre, a les 20 h.: Les darreres troballes a la vil·la romana de Can Cabassa: àrees d’emmagatzematge, treball i una nova necròpolis a càrrec de Pere Lluís Artigues, arqueòleg.
Dijous, 24 de novembre, a les 20 h.: Les muralles baix-medievals del monestir de Sant Cugat. A càrrec de Goretti Vila, arqueòloga. El palau abacial, del segle X al segle XVIII a càrrec de Domènec Miquel, historiador.
Totes les conferències són gratuïtes i es faran a la Sala de conferències del Museu-Claustre del Monestir.