FCC-Segell-banner4
Geografies compartides: fotografia històrica a l\'Ecomuseu-Farinera

Exposicions

Geografies compartides: fotografia històrica a l'Ecomuseu-Farinera

La-Galeria-201602-recursGif_Viladot_180x180_2
De 12 de juliol al 6 d’octubre de 2019, l’Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries acull l'exposició Geografies compartides. 

Seguint l’estela de l’exposició Geografies menudes, i amb els mateixos comissaris: Pilar Farrés i Manel Puig, es continua la travessa per la memòria històrica i el paisatge humà de Castelló d’Empúries, a partir de la màgia intemporal de la fotografia. Aquest cop recorrent els carrers, places i carrerons de la vila, per descobrir els rostres que l’habiten en el present, i registrar algunes de les seves històries i vivències. Geografies compartides posa nom propi a les persones i les histories humanes, cada una única i particular, que teixeixen la quotidianitat del poble. Petits i grans, homes i dones.

El projecte ha crescut, no només s’empra la fotografia sinó que en aquesta mostra s’integren altres disciplines artístiques, com l’audiovisual. Joan Basí ha filmat durant diversos mesos de l’any la vida dels carrers de Castelló d’Empúries i d’Empuriabrava. I també el dibuix, arran de la participació dels alumnes de cicle inicial i cicle superior de l’Escola Ruiz Amado. Una manera personal i irrepetible de veure i sentir els carrers de la vila, la que tenen els nens. Està previst incorporar dibuixos d’una trobada de l’associació Urban Sketchers Girona que es farà el dissabte 20 de juliol de 2019.

La mostra també presenta unes fotografies històriques dels carrers de la vila a partir de 1970 que han cedit l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries i unes fotografies estereoscòpiques que Manel Puig ha anat recopilant al llarg dels anys i que es podran visualitzar amb ulleres de 3D i visors estereoscòpics. 
Anna Carreras i Aubets

Mercè Vila Rigat és llicenciada en història de l'art per la UAB, diplomada en conservació i restauració de béns culturals per l'ESCRBCC i postgraduada en gestió museística per la UPF. Crítica d'art i comissària d'exposicions, combina la seva activitat professional com a coordinadora d'exposicions a la Fundació Vila Casas amb la seva col·laboració en diversos mitjans del país

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Fons_d'Art_Banner_2022