BONART_BANNER_1280x150

Notícies

El Museu d’Història de Catalunya descobreix la cuina del neolític

El Museu d’Història de Catalunya descobreix la cuina del neolític
bonart barcelona - 13/07/19
El Museu d’Història de Catalunya descobreix la cuina del neolític en un dels tallers de la Fundació Alícia amb més Història. El taller tindrà lloc dissabte 20 de juliol a les 18:00h. Què menjaven les persones del neolític, ara fa més de 5.000 anys? Ho descobrirem en aquest taller, en què cuinarem algunes receptes recreades a partir de les troballes fetes a diferents jaciments arqueològics d’arreu del món. Quins ingredients, tipus de coccions, recipients i receptes feien servir les persones del neolític? Trobaríem similituds amb la cuina d’avui dia? La Fundació Alícia s’alia amb el Dr. Juanjo García Granero, investigador de la Universitat d’Oxford, per crear un taller en què explicar, de manera pràctica, què menjaven les persones al neolític. I el porta ara a Barcelona triant el Museu d’Història de Catalunya com a espai idoni per aprofundir en el coneixement de les nostres arrels: com ens vam alimentar ara fa més de 5.000 anys? L’arqueologia ha fet un seguit de descobertes sobre aquesta època tan important de la humanitat, marcada pel domini de l’agricultura i la ramaderia i l’inici del sedentarisme. Així, sabem que la domesticació de plantes i animals va impactar tots els àmbits de la vida de les poblacions prehistòriques, incloses les seves pràctiques culinàries. D’aquesta època daten estris com els molins de vaivé, que es composen d’una pedra base, plana o còncava, sobre la qual s’arrossega un morter. De la mà del cuiner Vinicius Martini, de la Fundació Alícia, elaborarem quatre receptes basades en restes de menjar trobades a jaciments neolítics d’arreu del món, des de la Xina fins a Suïssa, i coneixerem com vivien les persones que van elaborar aquests menjars: Carpa rostida amb pèsols i ordi (Çatalhöyük, Turquia central, fa 8.000 anys) Sopa de bacallà fresc, gla i all mostassa (Neustadt, Alemanya, fa 6.000 anys) Pa d’ordi i blat amb llavors d’api (Parkhaus Opéra, Zurich, Suïssa, fa 5.000 anys) Sopa de noodles de mill (Lajia, nord-oest de la Xina, fa 4.000 anys) El taller és una experiència única per embrutar-se les mans, comprovar de primera mà la facilitat o dificultat de les elaboracions culinàries al neolític i tastar els plats per saber les similituds o diferències gustatives d’aleshores amb les d’avui. A la imatge, taller de cuina neolítica.
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90M_Online_BONART_180X180-25

Et poden
Interessar
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90