Galería Fernando Pradilla presenta una nova mostra individual de Rubén Rodrigo del 17 de juliol al 30 d'agost.
La llum i la fúria, és la primera exposició individual de Rubén Rodrigo (Salamanca, 1980) a la Galeria Fernando Pradilla. Amb tan suggerent enunciat i creant una paràfrasi del títol original en anglès de la novel·la de William Faulkner "The Sound and the Fury", l'artista exhibeix un conjunt de llenços en què la recerca suscitar la inmateriali-tat de les seves atmosferes pictòriques, realçades per l'acció del color i la llum. Són aquests camps de color fosos entre si per les degradacions tonals i la contaminació dels seus contorns els que confereixen a les obres de Rubén Rodrigo aquesta mena de modulació espacial indeterminada, gairebé evanescent que aconsegueix implicar sensorialment l'espectador, suspès en un vel cromàtic .
L'exposició que s'exhibeix ara a les nostres sales ve precedida d'una presentació més àmplia en el DA2 Domus Artium de Salamanca, que va comptar amb el comissariat de Carlos Triguero Mori. Com allà, la selecció d'obres agrupa olis de recent producció de petit i gran format, i en aquesta ocasió incorpora una sèrie de collages en els quals l'artista "sota una poètica del que residual utilitza trossos de pintura arrencats de diferents suports", mantenint la cura en el detall i les claus plàstiques que el caracteritzen.
A l'obra de Rubén Rodrigo no hi ha fricció entre l'atzar i el control, la seva hibridació és completa, i així ho expressa l'artista: "En el meu treball sempre ha existit una tendència a la improvisació ia la recerca del sublim a través de processos en els quals intervingui cert atzar controlat. Aquest atzar, el misteri i una determinada qualitat tàctil, sempre relacionada amb la lleugeresa, han estat presents en la meva obra des del principi. Actualment estic explorant les possibilitats formals del color en camps pràcticament monocromàtics. Vull arribar a la màxima puresa mitjançant un procés de taca única deixant que la pintura, en un estat molt líquid, degoti estenent-se per la superfície de la tela, generant una vibració que varia segons la lluminositat del fons o la seva interacció cromàtica".
El·lipsi, pauses, contenció, temps i ombra es converteixen en categories estètiques en què Rodrigo sustenta la seva feina, tota una paleta de matisos decreixents que construeixen les masses cromàtiques dels seus llenços.
Rubén Rodrigo és Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Salamanca des de 2004, data en què va començar a exposar la seva obra en mostres individuals i col·lectives en diferents ciutats i institucions espanyoles com el ja citat DA2 de Salamanca, la Universitat de Granada, la Fundació Antonio Gala de Còrdova i la Fàbrica de Madrid, entre d'altres.
Entre els reconeixements obtinguts per Rubén Rodrigo es troben el premi de Propostes VEGAP 2016 de la XX Convocatòria d'Ajudes a la Creació Visual, la beca de la Fundació ció Antonio Gala per a Joves Creadors 2005-2006, el Primer Premi en la VII edició del premi Sant Marc de la Universitat de Belles Arts de Salamanca, entre d'altres. La seva obra es troba en diferents col·leccions privades i públiques com la Facultat de Belles Arts de Salamanca, la Fundació Mondariz-Balneari, el Ajunta- ment de Móstoles, el Fons d'Art Contemporani de la Universitat de Granada, la Fundació Ibercaja-la Rioja, l'Ajuntament de Salamanca, la Fundació Gaceta, el Fons Patrimonial de la Universitat de Salamanca i la Fundació Ibercaja- Saragossa.
A la imatge, obra de Rubén Rodrigo.