Aquest proper cap de setmana (11 i 12 de febrer) el Museu de l’Empordà de Figueres obrirà gratuïtament les portes del museu per tal que es pugui conèixer de primerà mà l’ important llegat de l’obra Tàpies, que juntament amb les obres de Modest Cuixart i Joan Ponç, va arribar al museu gràcies a la donació realitzada pel matrimoni Moncanut l’any 1962.
La sala del tercer pis del museu anomenada Dau al Set aplega obra original d’Antoni Tàpies, Modest Cuixart i Joan Ponç. Són algunes de peces del denominat art màgic, que es situa entre els anys 1946 i 1955, ifa de pont entre les experiències prèvies a la guerra civil -les d’ADLAN i del GATCPAC- i el surrealisme de postguerra. Les obres d’aquesta sala provenen del llegat que l’any 1962 va cedir al Museu de l’Empordà el matrimoni Alfons i Pepita Moncanut, que van establir una estreta amistat amb aquests pintors. Es tracta del moment d’immersió en la gestació i consolidació del grup Dau al Set, al costat de Joan Brossa, Arnau Puig i Joan Josep Tharrats, tot un conjunt d’artistes que comparteixen l’admiració envers el surrealisme i la necessitat de crear.
Mons fantàstics i demoníacs, poètiques inaudites i colpidores i espais atapeïts de fetilleria i bruixeria configuren l’esperit del que va ser Dau al Set, un brollador d’art Innovador. Recentment hem incorporat a sala les il·lustracions que l’any 1958 Antoni Tàpies i Modest Cuixart van realitzar per a il·lustrar l’obra teatral de Francisco Goday, Iscar i les il·lustracions que els mateixos artistes van realitzar per a l’obra poètica Cinco días i per a Lamentación de Orestes, també de F. Goday.