FCC-Segell-banner4
El director del MACBA clarifica la seva postura per la \

Notícies

El director del MACBA clarifica la seva postura per la "moguda barcelonina"

bonart barcelona - 11/02/12
Impremta Pages - banner-180x178Baner_SantiMoix_Bonart_180x180
El director del MACBA, Bartomeu Marí, en una entrevista realitzada per Teresa Sesé i que publica avui La Vanguardia dóna la seva opinió sobre diferents temes que han ocupat l'actualitat artística barcelonina en els darrers dies. A l'entrevista es fa referència directa al paper del MACBA en el mapa museístic de Barcelona i, així mateix, al trasllat del Centre d'Art Contemporani del Canòdrom a l'antiga fàbrica de Fabra i Coats.

Marí ha deixat clar que el MACBA no vol monopolitzar res. Pel que fa a la implicació del MACBA en altres centres ha dit que "ens demanen la nostra opinió i la donem". El trasllat del Canòdrom es deu, segons el director del MACBA, "a una qüestió de diners. L'Ajuntament disposa de 700.000 euros i adequar el Canòdrom costa 1.300.000 euros". Puntualitza que "mai hem volgut gestionar el Canòdrom. La nostra col·laboració ha estat exclusivament administrativa. Durant l'any 2011 hem pagat el sou del seu director". Pensa Marí que el nou centre ha de tenir director. Considera que el que ha passat a Küng li va succeir a ell "quan vaig treballar per el Centre de Cultura Contemporània de Sant Sebastià, encara que jo no vaig tenir un MACBA per ajudar-me". Està contra els que diuen que el MACBA ha dissenyat la política cultural de Barcelona: "Nosaltres hem donat consells perquè ens consideren capdavanters. La política la fan els polítics".

La Virreina en cap cas passarà a dependre del MACBA: "La Virreina té un director, Llucià Homs, amb qui ens entenem molt bé. Estem disposats a col·laborar, com ho farem amb el CCCB". Ha dit que queda descartada una fusió amb el CCCB, a la vegada que de cares al futur pensa que "en el moment que el FAD es traslladi al DHUB de Glòries, aleshores l'edifici que ocupa el FAD quedarà adscrit al MACBA. També ens han cedit La Capella de Montalegre de 4.000 m2".

A la foto, una imatge de "Volum!", una de les exposicions que actualment presenta el MACBA. A sota, una recent entrevista a Bartomeu Marí amb motiu de la inauguració d'aquesta exposició.


http://vimeo.com/32502988

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura