FCC-Segell-banner4
El MNAC retira dues obres de Tàpies del restaurant per ubicar-les \

Notícies

El MNAC retira dues obres de Tàpies del restaurant per ubicar-les "on es mereixen"

bonart barcelona - 12/02/12
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha retirat dues obres d'Antoni Tàpies del restaurant del Saló del Tron per ubicar-les "on es mereixen", segons publica Teresa Sesé a l'edició d'avui de La Vanguardia.

El nou director del MNAC, Pepe Serra, en una de les seves primeres decisions, va convocar Miquel Tàpies, fill de l'artista desaparegut, perquè fos testimoni de la retirada de les dues obres de Tàpies del restaurant del Saló del Tron del MNAC on han estat des de l'any 2005 que varen ser comprades amb el finançament del Consorci de la Zona Franca i Abertis per 300.000 euros cadascuna. Les limitacions cronològiques del MNAC d'aleshores no varen permetre cap ubicació de les dues obres que, finalment, varen ser instal·lades al restaurant.

Les obres, Jeroglífics (1994) i Matèria i metall (1993) estan considerades com dues de les més importants que ha fet mai Tàpies. Per aquest motiu passaran a formar part del discurs de la col·lecció del MNAC ja que en opinió dels experts son de les cent millors que actualment té el Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Més informació a: www.lavanguardia.com/cultura

A la foto de Xavier Gómez (La Vanguardia), una de les obres de Tàpies al restaurant del MNAC.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura