banner-elscatala-817x88px
\

Biblioteca

"El comerç a l'art" de Maria Pilar Ramos, nou llibre de Lunwerg

bonart barcelona - 14/02/12
Nial nou-180x178Baner_Viladot_Bonart_360x356
Lunwerg Editors publica El comerç a l'art de Maria Pilar Ramos Vicent, una història del comerç a travès de més de dos-centes obres d'art . Es tracta d'una obra il·lustrada sobre la representació artística del comerç, els comerciants i els usos comercials al llarg del temps.

L'art sempre s'ha fet ressò dels grans assoliments i aspiracions de la societat i, per tant, ens ha proporcionat multitud de representacions de la vida quotidiana, entre les quals no podien faltar totes les relacionades amb les transaccions mercantils. És així com podem admirar aquests bells testimoniatges artístics que, al llarg dels segles, ens han permès no solament entendre l'evolució de la pròpia pràctica comercial, sinó també, i sobretot, interpretar l'impacte que aquesta ha tingut en cada època en el si de la societat.

La historiadora i divulgadora María Pilar Ramos ha seleccionat un conjunt de mes de dues-centes obres d'art de tots els temps i tots els estils, en els quals apareixen temes i personatges lligats al comerç. Entorn d'elles ens descobreix l'evolució de les pràctiques comercials, dels productes i els venedors, els instruments de pagament o els viatges comercials. Des de les primitives representacions de mercaders en el Creixent Fèrtil fins a les modernes creacions lligades a la informàtica, veurem desfilar en aquest llibre una nodrida nòmina d'obres d'art concebudes per artistes que van des dels anònims de l'Antiguitat fins als més contemporanis com Alberto Durero, Tiepolo, Diego Rivera, Bartolomé Esteban Murillo, Claude Monet, Salvador Dalí, Edvard Hopper, Andy Warhol, Greg Grosz o els colombians Domingo Moreno Otero i Miguel Díaz Vargas.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner