Compromès amb la natura i amb el medi ambient, el fotògraf Daniel Beltrá ha estat reconegut amb destacats premis internacionals com el Prince’s Rainforest Project, concedit pel príncep Carlos d'Anglaterra, o el World Press Photo. A través de Marea Negra, i aconseguint esquivar la censura mediàtica imposada a periodistes i científics, Beltrá ens presenta el terrible drama ecològic de l'abocament de petroli en el golf de Mèxic, una de les tragèdies mediambientals més severes de la història. Comisariada per Silvia Omedes i produïda per Roca, la mostra 'Marea Negra' acull al voltant de 50 fotografies, en la seva majoria aèries, que es podran gaudir, de forma totalment gratuïta, en el Roca Madrid Gallery (carrer José Abascal, 57) del 7 de març al 26 de maig de 2012.
El 20 d'abril de 2010 la plataforma petrolífera Deepwater Horizon va explotar, enfonsant-se dos dies més tard i causant la mort d'11 dels seus treballadors i ferides greus a altres 17. El terrible desastre ecològic provocat continua vigent avui dia, fins i tot després d'haver-se segellat el pou. Durant tres llargs mesos, al voltant de cinc milions de barrils de petroli es van abocar al mar generant una desoladora marea negra, que va arribar a aconseguir la costa d'EE. UU. i que va ocasionar danys irreparables en la flora i fauna de la zona.
El prestigiós fotògraf internacional Daniel Beltrá (Madrid, 1964) va passar dos mesos en el golf de Mèxic per encàrrec de Greenpeace, per prendre imatges i difondre així els efectes d'aquest desastre ecològic a l'opinió pública. Beltrá va combatre la censura mediàtica imposada a periodistes i científics, als quals els va ser denegat l'accés a moltes zones públiques a fi d'impedir que documentessin l'enorme magnitud de l'abocament.