L'exposició XXI: Un futur en femení, promoguda pel professor Santiago Dexeus i el doctor Damian Dexeus i patrocinada per Fundació Repsol, s'exhibirà a la Casa Encendida de l'Obra Social Caixa Madrid, entre el 24 de febrer i el 21 de març. L'exposició aporta les claus per aconseguir que sigui el propi visitant qui respongui a una pregunta bàsica: som una societat realment igualitària?
XXI: Un futur en femení presenta testimoniatges reals de dones conegudes i anònimes que aborden els reptes i oportunitats als quals la dona s'enfronta en tres grans àmbits temàtics: l'àmbit domèstic, de la vida privada i familiar, l'àmbit públic, del treball i la inclusió en la societat, i l'àmbit privat, el de l'individu i el seu dret a la salut i el seu desenvolupament físic i psíquic.
Dins d'aquests àmbits i d'una forma molt interactiva, a través de pantalles tàctils, videojocs o webcams, el visitant descobreix dades, impactes i impressions de l'exposició, que li ajuden a comprovar si la seva societat, i la seva consciència, proporcionen a la dona les eines necessàries perquè desenvolupi totes les seves capacitats.
Alguns de les dades que es presenten en l'exposició mostren que les empreses que apliquen la conciliació laboral-familiar veuen reduït en un 30% l'absentisme laboral; que l'oxitocina és una hormona que la dona allibera en gran quantitat en moments d'estrès i que augmenta la confiança en un mateix; o que el perfil de la persona que presta cures a un avi o a una persona discapacitada és el d'una dona d'entre 45 i 65 anys i que resideix en la mateixa llar que la persona a la qual cuida.
L'exposició planteja que ja estan obsoletes les batalles progressistes que va caldre emprendre per aconseguir unes mínimes llibertats per a la dona. Ara ens trobem amb un espai soci-laboral obert en el qual la diferència de gènere no ha de transcórrer en oposició sinó en absoluta igualtat, i aposta per la responsabilitat compartida en la construcció de l'aquesta igualtat.