Després d’una itinerància per ciutats com Alger, Rabat, Palma, Perpinyà, Lleida i Barcelona, l’exposició Raimundus, christianus arabicus arriba al monestir de Santes Creus, Aiguamúrcia, a L’Alt Camp, per ser-hi exposada fins el 27 de maig.
L’exposició, preparada per l’Institut Europeu de la Mediterrània, serà inaugurada al Reial Monestir de Santes Creus el pròxim diumenge 26 de febrer, a la 1 del migdia.
Ramon Llull (1232-1316) és un cas paradigmàtic de l’encontre entre cultures que es produeix a l’edat mitjana. Va ser alhora un intel·lectual i un escriptor, però també va ser un activista capaç de viatjar en missió al Pròxim Orient o al Magrib, d’entrar en contacte i de polemitzar amb els savis i pensadors musulmans del moment, o d’acostar-se als poders polítics i eclesiàstics més notables d’Occident: Roma, França, les repúbliques italianes o la Corona d’Aragó. La seva producció escrita és ingent: 265 títols sobre les matèries més diverses.
L’exposició que ara acull Santes Creus, presentada en el marc del 700 aniversari de l’estada de Ramon Llull a la ciutat algeriana de Bugia, l’any 1307, fa un recorregut per la vida i l'obra del pensador mallorquí, tot destacant la faceta del diàleg intercultural amb el món musulmà en una època en què la Mediterrània era fonamentalment un espai tant per al conflicte com per a l’intercanvi comercial.