banner-elscatala-817x88px

Notícies

Tarragona inaugurarà el dia 25 la seva "Capital de la Cultura Catalana" amb 400 artistes

bonart tarragona - 23/02/12
180x180Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Aquest proper dissabte, dia 25 de febrer, a les 8 del vespre, el Palau de Congressos de Tarragona acull l’acte d’inauguració de la Capital de la Cultura Catalana 2012, amb l’espectacle Som llamp, som cruïlla dirigit per Marc Chornet.

Adaptant el lema de Tarragona 2012, “La cultura ens transforma”, l’espectacle planteja sis diàlegs entre creadors professionals rellevants en diverses disciplines; aquests encreuaments creatius interactuaran, alhora, amb entitats, col·lectius, formacions i escoles de la ciutat, que intervindran al llarg de l’acte com a representants de la cultura quotidiana, l’activitat cultural diària que significa un element de salut individual i col·lectiu. Més de 400 persones de 20 entitats de la ciutat participaran en l’acte.

Els creadors que intervindran en els diàlegs que tindran lloc a l’escenari seran els següents: Josep M. Rosselló (pintor), Coia Valls (escriptora), Pep Escoda (fotògraf), Orquestra Camerata XXI (amb Tobias Gossmann), Oriol Grau (actor), Arantxa Sagardoy (coreògrafa i ballarina), Alfredo Bravo (coreògraf i ballarí), Marta Mathéu (soprano), Roser Olivé (grallera), Espaldamaceta (cantautor), Cor Ciutat de Tarragona (amb Pep Prats) i Albert Guinovart (compositor i pianista).

Els encreuaments artístics d’aquests creadors i de les diverses disciplines que representen entraran, alhora, en diàleg amb accions puntuals d’entitats, formacions i escoles, que actuaran des de la platea. Aquests col·lectius seran alumnes d’Història de l’Art de la URV, Amics de la Cultura, Associació per al Foment de la Dansa a Tarragona, Associació de Sacaires de Tarragona, Aula de Teatre del Col·legi Sagrat Cor, Aula de Teatre de la Cooperativa Obrera Tarraconense, Castellers de Sant Pere i Sant Pau, Colla Castellers Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, cor infantil Els Rossinyols, Esbart Santa Tecla, Escola d’Art i Disseny de Tarragona, Escola i Conservatori de Música, Escola Municipal de Música, Estudi de Música, Jove Cor, TornaVís Teatre, Vis de Vanadi i Xiquets del Serrallo.

Un dels objectius principals de Tarragona durant l’any en què gaudeix de la condició de Capital de la Cultura Catalana és el de posar en valor el ric teixit cultural de la ciutat, la tasca artística que desenvolupen els creadors de diverses disciplines i les nombroses activitats que hi tenen lloc dia a dia. Amb aquesta finalitat, el 2012 vol ser un any de reconeixement de totes aquelles persones, entitats i agents culturals que són des de fa molts anys protagonistes actius i passius de la vida cultural de Tarragona.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021